Капело съветва Милан да не уволнява Пиоли

19:34
Капело съветва Милан да не уволнява Пиоли

Освобождаването на Стефано Пиоли от треньорския пост в Милан сега не е добра идея, смята бившият наставник на „росонерите“ Фабио Капело. Ветеранът в професията е на мнение, че тимът трябва да промени редица неща в играта си, за да си върне постоянството.

„Дявола“ е на 11 точки от върха в Серия „А“ и често редува силни със слаби игри, заради което има призиви за раздяла с треньора.

„Точно в момента няма никакъв смисъл от уволнение на Пиоли – заяви Капело пред „Гадзета дело Спорт“. – Той обаче трябва да намери решения на редица проблеми“.

„Нужно е да се осъзнае в кои зони е необходима намеса. Преди две години Пиоли имаше страховита халфова линия в лицето на Тонали, Кесие, Бенасер и Чалханоолу. А в момента не е много ясно кой играе там. Това е моторът на отбора и аз бих променил нещо там. Милан изпитва трудности срещу съперници, които залагат на контраатака. Бих работил върху този аспект“.

„А защо да не се изпробва и нов тактически вариант в защита? Мисля, че няма нужда Милан да бъде толкова агресивен, а просто да бъде по-подреден, да действа като едно цяло“, смята още Капело.

А относно големия брой контузени футболисти, италианската легенда е на мнение, че това се дължи на летните контроли в САЩ или други далечни места по света. В тези двубои предимно съперници са много силни отбори, заради което играчите на Милан хвърлят повече от нужното усилия на този етап от годината. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация