Фиорентина с труден успех срещу Верона

19:38
Фиорентина с труден успех срещу Верона

Фиорентина спечели с 1:0 домакинството си на Верона, но трябва да благодари много на вратаря си Пиетро Терачиано. 33-годишният страж спаси дузпа и се намеси решително още няколко пъти преди да дойде гола на Лукас Белтран в 78-ата минута.

Трудният успех изкачи "виолетовите" на пета позиция, като те са с равен брой точки с четвъртия Наполи. Верона остана в зоната на изпадащите.

В тима на домакините вероятно се чувстваше умора от мача в Лигата на конференциите, където спечели групата си. Началото бе ужасно за Фиорентина, тъй като Терачиано загуби топката, след като бе притиснат от Фолоруншо и се стигна до дузпа. Вратарят се реваншира, като спаси удара на Милан Джурич от бялата точка и добавката на Сирил Нгонге.

Отборът на Винченцо Италиано имаше сериозни проблеми и гостите доминираха. Терачиано успя да отрази удар на Нгонге и топката се удари в гредата. "Виолетовите" успяха да се разпишат в 18-ата минута, когато Белтран прати топката в мрежата, но голът не бе зачетен, тъй като нападателят игра с ръка преди това. Вратарят на домакините продължаваше с блестящите си спасявания и отрази удар на Джурич от близко разстояние, а след това спря още веднъж Нгонге.

Италиано направи тройна смяна на почивката в опит да промени нещо и тимът му заигра малко по-добре. Той обаче продължи да разчита на Терачиано, който успя да отрази удар с глава на Хиен. Фиорентина стигна до гол в 78-ата минута, когато Белтран отбеляза първия си гол в Серия А. Аржентинецът реагира най-бързо, след като бранител на гостите не изчисти по възможно най-добрия начин.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация