Първокласен Милан се наложи категорично над Монца (видео)

16:51
Първокласен Милан се наложи категорично над Монца (видео)

Милан се завърна на победния път в Серия „А“ след убедителна игра и категоричен успех с 3:0 над Монца на „Джузепе Меаца“. Тижани Райндерс даде ранен аванс на домакините, а 18-годишният сърбин Ян-Карло Симич, който дебютира днес за „росонерите“, влизайки на мястото на получилия контузия Побега, вкара първия си гол. Ноа Окафор оформи крайния резултат в 76-ата минута, след което обаче получи контузия. Така Милан продължава да има само победи срещу този съперник и се доближи на пет точки от Ювентус, който в петък направи равенство с Дженоа. Интер остава на върха, като по-късно днес „нерадзурите“ гостуват на Лацио.

Сблъсъкът между тези два отбора бе емоционален, защото това беше първият им официален двубой след кончината на Силвио Берлускони.

Симон Кяер се завърна в състава на Милан, но Калабрия пропусна двубоя заради наказание. Тео Ернандес, който в последните седмици трябваше да играе като централен защитник, се завърна на обичайната си позиция отляво на отбраната, а Алесандро Флоренци се премести отдясно. Томазо Побега влезе в халфовата линия. Рафа Леао, който се завърна след контузия още в мача с Нюкасъл, бе титуляр, като Оливие Жиру и Кристиан Пулишич оформиха нападателното трио на домакините.

Пабло Мари и Джанлука Капрари пропуснаха двубоя заради контузии. Самуел Винято се завърна в групата, но остана на пейката на Монцa. Там за началото бе и Патрик Чурия.

Двубоят започна по перфектен начин за домакините, които още в третата минута поведоха в резултата. Тижани Райндерс слаломира между четирима бранители на Монца и стреля покрай Ди Грегорио. Пет минути след това „росонерите“ имаха нова добра възможност. Леао проби отляво, след което върна към Тео Ернандеес. Ди Грегорио изби, макар и не особено уверено, а след това успя да предотврати и опита за добавка.

Монца тръгна по-смело в атаката и в 16-ата минута Дани Мота проби добре отляво, след което върна от аутлинията към Коломбо, който стреля от няколко метра, но топката премина на сантиметри встрани от целта.

В 40-ата минута Ди Грегорио се намеси прекрасно и изби много силен удар на Флоренци. Още в следващата минута обаче авансът на Милан бе удвоен. Леао проби отдясно и центрира остро към Симич, който засече отблизо, записвайки мечтан дебют. 18-годишният сърбин се появи в игра малко преди това, влизайки на мястото на Побега, който получи контузия. Минута преди края на първата част Милан бе близо до трети гол, но страхотен удар на Пулишич срещна гредата.

След около час игра Монца имаше чудесна възможност да се върне в мача, но Майк Менян направи страхотно спасяване след удар на Колпани от десетина метра. Гостите продължиха да действат по-активно и в 66-ата минута и Чурия пропусна добър шанс, след като не успя на далечната греда да засече центриране отляво.

В 73-тата минута и Ди Грегорио отново се намеси качествено след хубав изстрел на Окафор, който няколко минути преди това замени Леао. Именно Окафор обаче сложи окончателно точка на интригата в този двубой, след като три минути по-късно завърши брилянтна атака на Милан. Райндерс, който направи много силен мач, елегантно копна топката към Жиру в наказателното поле. Французинът с едно докосване само нагласи кълбото за Окафор, който от точката за изпълнение на дузпа направи 3:0. 

За жалост, няколко минути по-късно швейцарецът получи контузия и трябваше да бъде заменен от Чуквуезе. До края Тео Ернандес, Чурия  и Жиру пропуснаха добри ситуации.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация