Играчите на Уест Хям сякаш подписаха оставката на Ерик тен Хаг

16:33
Играчите на Уест Хям сякаш подписаха оставката на Ерик тен Хаг

Уест Хям нанесе загуба с 2:0 на Манчестър Юнайтед в мач от 18-ия кръг в Премиър лийг и на старта на натоварената коледна програма. “Червените дяволи” за пореден път демонстрираха станалото пословично през този сезон непостоянство и слабостите си в атака, не успявайки да се разпишат в четвърти пореден двубой. Футболистите на Ерик тен Хаг имаха инициативата в по-голяма част от двубоя, но така и не успяха да стигнат до гол. Момчетата на Дейвид Мойс пък показаха своята ефективност и само в рамките на шест минути нанесоха два безответни удара чрез Джаръд Боуен (72’) и Мохамед Кудус (78’) и заслужиха трите точки. Дебют за гостуващия тим в центъра на отбраната направи Уили Комбуала, който трябваше да си партнира с Джони Еванс в отсъствието на Лисандро Мартинес, Хари Магуайър, Виктор Линдельоф и последно Рафаел Варан, който се оказа болен.

Първото опасно положение дойде в петата минута, когато домакините успяха да разиграят спокойно около наказателното поле и след няколко последователни подавания в крайна сметка Андре Онана се намеси добре след удар на Емерсон Палмиери. Гостите от своя страна в началото на двубоя залагаха на повече пасове в собственото си поле и по този начин търсеха пролуки в подреждането на противника.

В течение на времето в двубоя двата тима си разменяха инициативата и притежанието на топката. Играчите на Ерик тен Хаг вдигнаха рязко оборотите след изминаването на половин час игра, когато те успяха да стигнат до няколко по-интересни ситуации. Най-доброто от тях бе в 34-ата минута, когато Антони успя да пресече една топка в центъра на терена, след което задържа отлично и изведе Алехандро Гарначо, но аржентинецът отигра много лошо и просто прати кълбото в крака на Алфонс Ареола.

Нещо подобно се случи и няколко минути по-късно, когато отново бразилецът се справи добре в центъра на терена и подаде добре към колегата си на другия фланг, но той отново не отправи качествен изстрел. След изпълнението на корнер пък се стигна до лошо спасяване на Ареола след изстрел на Коби Мейно. Минутка преди края на редовното време на първата част отново бразилеца отправи остро успоредно подаване, но там Расмсус Хойлунд и Скот Мактоминей закъснаха с действията си, а Гарначо просто прати кълбото в аут.

Двата тима си размениха по едно опасно влизане в противниковото наказателно поле в началото на втората част. В 55-ата минута се стигна до корнер, а именно от него Джеймс Уорд-Праус прати отлично центриране към Джаред Боуен, той с глава стреля много опасно, но Онана спаси. Веднага след това Маркъс Рашфорд се появи на терена на мястото на Хойлунд. В първите между десет и петнайсет минути след почивката Уест Хям опита да вдигне оборотите и да се изнесе в предни позиции.

След изминаването на час игра отново гостите успяха да задържат топката около наказателното поле на “чуковете”. В 69-ата минута Люк Шоу бе намерен великолепно в пеналта и бе съвсем близо до това да намери Гарначо пред празна врата, но там отлична намеса на Курт Зума предотврати попадението. Играчите на Уест Хям отговориха почти моментално с много просто, но и ефективно двойно подаване между Лукас Пакета и Джаред Боуен, който се бе преместил на фланга, в крайна сметка последният бе намерен, първият му изстрел бе спасен от Онана, но и доза късмет му помогна да прати топката във вратата.

“Чуковете” нанесоха втори удар само шест минути по-късно, когато Коби Мейно направи груба грешка в централната част на терена, Мохамед Кудус получи възможност да напредне и да “завърти” двамата централни бранители на “червените дяволи”, след което с десния крак да се разпише за 2:0.

До края на срещата играчите на Манчестър Юнайтед изглеждаха по-скоро примирени със случващото се и така и не успяха да стигнат до реални голови положения, които да донесат нещо повече от 13-ата загуба за сезона. Тези на Уест Хям пък по-скоро очакваха края на мача. В следващият кръг на Боксинг Дей “червените дяволи” ще трябва да приемат друг тим в добра форма - Астън Вила. “Чуковете” пък ще гостуват на градския съперник Арсенал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация