Ратклиф е готов да прекрати договора на Санчо

18:28
Ратклиф е готов да прекрати договора на Санчо

Бъдещият нов съсобственик на Манчестър Юнайтед сър Джим Ратклиф, който до дни трябва официално да влезе в клуба, придобивайки 25% от него, е готов да прекрати договор на Джейдън Санчо. „Червените дяволи“ искат да се отърват от англичанина през януари, след като още през август крилото влезе в конфликт с Ерик тен Хаг и оттогава бе отстранен от първия отбор. Въпреки че през последните месеци се твърдеше, че Борусия (Дортмунд), РБ (Лайпциг), Ювентус и Барселона имат интерес към Санчо, до сделка не може да се стигне, защото никой не иска да плаща огромната заплата на играча, а той самият явно няма желание да намали изискванията си.

Според "Скай спортс", ако Юнайтед не успее да договори изходящ трансфер на Санчо през януари, то тогава е много вероятно ръководството на клуба да предприеме подобен ход и въпреки че така няма да си върне нищо от похарчените 73 милиона паунда за англичанина, поне ще се отърве от заплата му. Освен това Ратклиф смята, че това ще е добър знак за всички футболисти и ход по пътя към това да се въведе една нова култура на взаимоотношения.

Санчо има договор с Юнайтед за още две години и половина, като заплатата му е над 300 000 паунда седмично. За да има полза от прекратяването на контракта, клубът обаче със сигурност трябва да намери начин да го направи по вина на играча, защото в противен случай ще трябва да му изплати всички заплати. А Манчестър Юнайтед все още дори не е изплатил пълната сума на Борусия (Дортмунд) по трансфера на Санчо. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация