Пет безответни гола в полза на Фулъм в лондонския сблъсък с Уест Хям

23:34
Пет безответни гола в полза на Фулъм в лондонския сблъсък с Уест Хям

Фулъм за пореден път показа високите си амбиции и разби с впечатляващото 5:0 Уест Хям Юнайтед в мач от 16-ия кръг на Премиър лийг. За “котиджърс” се разписаха цели петима различни голмайстори, като Раул Хименес (22’), Вилиан (31’) и Тосин Адарабиойо (40’) се разписаха през първата част, а Хари Уилсън (60’) и Винисиус (88’) бяха точни през второто полувреме. До голяма степен домакините контролираха случващото се на терена, но “чуковете” също имаха своите шансове на контраатаки, отправяйки цели пет точни изстрела, които обаче не донесоха радост на тима.

Възпитаниците на Марко Силва успяха да открият резултата в средата на първата част след спокойно разиграване пред наказателното поле, което завърши с хубаво центриране от централната част на терена, което намери Луис Хименес, а мексиканският нападател прати топката в мрежата за 1:0. Те успяха да удвоят своята преднина точно след изтичането на половин час игра, когато първо Алекс Иуоби отправи опасен изстрел, Фабиански спаси, но само за да я прати в краката на Перейра, а бразилецът намери своя сънародник Вилиан, който удвои. Нещата за домакините станаха още по-впечатляващи в края на първата част, когато Адарабиойоси се разписа след корнер и покачи на 3:0.

Футболистите на Дейвид Мойс се активизираха през втората част в търсене на намаляване на резултата, което да им даде възможност за нещо повече. Тези им надежди бяха попарени от Хари Уилсън, който не остави шансове на Лукаш Фабиански с брилянтен изстрел след час игра. Точка на спора във вече решения сблъсък сложи Винисиус след асистенция именно на Уилсън, който не се изкуши да потърси второ попадение за себе си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация