Очаква се през новата година в Юнайтед да настъпят фундаментални промени

13:42
Очаква се през новата година в Юнайтед да настъпят фундаментални промени

Влизането на сър Джим Ратклиф в Манчестър Юнайтед се забави, но може официално да бъде обявено преди Коледа, твърдят медиите на Острова. Дори това да стане обаче, впоследствие ще са нужни още между шест и осем седмици, за да бъде одобрена сделката от Премиър лийг и властите в Англия. Това означава, че на практика зимният прозорец ще бъде пропуснат и през януари няма да има големи трансфери на „Олд Трафорд“. Твърди се, че първата цел на британския милиардер, който ще придобие 25% от клуба срещу 1.25 милиарда паунда и ще поеме контрола върху футболните въпроси, е да направи сериозна чистка – както на управленско ниво, така и по отношение на ненужните играчи. Заради ограниченията на финансовия феърплей Юнайтед ще може да си позволи по-сериозна покупка през зимата само ако направи продажби, които да донесат достатъчно приходи. Първите футболисти, за които се търсят купувачи, са Джейдън Санчо, Дони ван де Беек и Антони Марсиал.

Сър Джим Ратклиф вече има и нов фаворит, който да заеме позицията на спортен директор на Манчестър Юнайтед. Това е Дан Ашуърт, който изпълнява същата роля в Нюкасъл, а преди това работеше и в Брайтън и Футболната асоциация на Англия. На „Сейнт Джеймсис Парк“ са наясно, че Ашуърт вероятно ще напусне, за да поеме това предизвикателство, и са идентифицирали техническия директор на Борнемут Ричард Хюз като потенциален негов заместник. Преди официално да бъде обявено назначението на Ашуърт, Ратклиф ще има среща със сър Алекс Фъргюсън, който ще консултира Ратклиф за готвени управленски промени. Ако думата на легендарния шотландец има толкова голяма тежест при взимането на решението, е възможно той да лобира и за своя сънародник Дъги Фрийдман, който в момента е спортен директор на Кристъл Палас. Медиите на Острова обаче все пак смятат, че Аншуърт си остава големият фаворит.

Твърди се, че плановете на Ратклиф за реконструкция на „Олд Трафорд“ също ще се отложат. Още при постигането на споразумението с Глейзър стана ясно, че са отредени 250 милиона паунда за ремонтни дейности. Ратклиф е наел архитекти, които да изготвят различни планове, но е станало ясно, че заради повишените цени на материалите и изобщо на разходите за строителни дейност, 250 милиона няма да стигнат дори за замяна на трибуна „сър Боби Чарлтън“. Заради това засега по-сериозните строителни дейности се отлагат и парите ще бъдат използвани за належащи ремонти и някои козметични промени.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация