Кристъл Палас нанесе силен удар по шампионските амбиции на Манчестър Сити

20:11
Кристъл Палас нанесе силен удар по шампионските амбиции на Манчестър Сити

Кристъл Палас измъкна точка от гостуването си на Манчестър Сити, като срещата завърши 2:2. Отборът на Пеп Гуардиола имаше огромно предимство през целия мач, но не го оползотвори. Джак Грийлиш откри резултата в 24-ата минута, а Рико Люис удвои аванса на домакините в 54-ата минута. Жан-Филип Матета намари в 76-ата минута, а дълбоко в добавеното време Майкъл Олисе изравни от дузпа.

“Гражданите” имат само една победа в последните си шест мача във Висшата лига и изостават на три точки от лидера Ливърпул, който утре приема Манчестър Юнайтед. Сега играчите на Гуардиола заминават за Саудитска Арабия за участието си в Световното клубно първенство и следващият им мач за първенство е чак на 27 декември.

Очаквано отборът на Пеп Гуардиола започна да контролира събитията на терена от самото начало. В петата минута домакините бяха близо до откриване на резултата. Прекрасно центриране на Кайл Уокър бе засечено с глава от Алварес, но вратарят на лондончани се намеси отлично. Защитата на Палас имаше доста работа, а удар на Рубен Диаш мина не особено далеч от целта.

Бернардо Силва създаваше сериозни проблеми на съперника по дясното крило. В 16-ата минута той намери Люис в наказателното поле, а той прати топката към Родри. След неговия удар топката се отклони в бранител и мина покрай дясната греда на Хендерсън. Сити стигна до първия гол в 24-ата минута, когато Фоудън изведе Грийлиш и неговият прецизен удар завърши в мрежата.

“Гражданите” продължиха да имат тотално превъзходството и Гвардиол на два пъти пробва удари, но се размина с целта. Фоудън опита да затрудни Хендерсън с далечен изстрел, а топката мина близо до вратата, но покрай нея. Темпото не бе особено високо, а домакините действаха с огромно спокойствие, тъй като съперникът не ги затрудняваше с нищо. В единствената ситуация през първата част, в която гостите успяха да направят добро разиграване, Матета се откъсна и се наложи Едерсон да го фаулира извън наказателното поле.

Гостите направиха опит да заиграят по-агресивно в началото на второто полувреме, но Манчестър Сити бързо нанесе втори удар. В 52-ата минута Алварес стреля от фал, а Родри, който се намираше пред вратаря, се наведе и топката се озова в мрежата. Страничният съдия вдигна засада, а главният прецени, че испанецът пречи на вратаря и попадението не бе зачетено. Секунди по-късно Рико Люис отбеляза първия си гол във Висшата лига. 19-годишният талант се възползва от рикошет, след който топката му дойде много удобно в наказателното поле.

Доминацията на “гражданите” продължи и последваха нови положения пред вратата на Хендерсън. След ъглов удар Гвардиол засече топката с глава, но стражът спаси. В 63-ата минута Хендерсън направи великолепно спасяване след прекрасен удар на Бернардо Силва.

Ман Сити реши, че ще доиграе мача спокойно, но гостите имаха други планове. При една от редките си атаки в 76-ата минута Шлуп получи топката от Гуехи и я пусна успоредно на голлинията, където Матета я засече към мрежата.

Тимът на Гуардиола бе леко притеснен от попадение и реши да пази преднината си, като държи топката до края. Домакините го правеха много добре и почти не я даваха на съперника, но това се оказа грешна стратегия. В добавеното време Фоудън изрита Матета в наказателното поле и съдията посочи към бялата точка, а Олисе реализира дузпата и донесе на Палас изненадваща точка.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - КРИСТЪЛ ПАЛАС 2:2

1:0 - Грийлиш 24'
2:0 - Люис 54'
2:1 - Матета 76'
2:2 - Олисе 90'+5

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация