Ливърпул си тръгна с пълния комплект точки от "Селхърст парк" след обрат над Палас

16:52
Ливърпул си тръгна с пълния комплект точки от "Селхърст парк" след обрат над Палас

Ливърпул излезе на върха във временното класиране на Премиър лийг поне за няколко часа, след като тимът на Юрген Клоп победи с 2:1 Кристъл Палас след пореден драматичен обрат през този сезон. Гостите не играха достатъчно добре почти в 2/3 от мача, но отново показаха характер, като смените, предприети от германеца, също се оказаха много важни. Съществен момент бе и фактът, че в 75-ата минута домакините останаха с човек по-малко, след като Джордан Аю получи втори жълт картон. Минута по-късно Мохамед Салах изравни със своя гол №200 с екипа на Ливърпул. Това бе и първият точен удар на гостите. Преди това Жан-Филип Матета бе открил от дузпа в 57-ата минута. Харви Елиът донесе пълния обрат в добавеното време с вторият точен удар в актива на Ливърпул. Така мърсисайдци увеличиха напрежението върху Арсенал, който по-късно днес има трудно гостуване на Астън Вила.

Рой Ходжсън  направи две промени в сравнение със загубата от Борнемут. Бившият играч на Ливърпул  Натаниел Клайн започна вместо контузения Митчъл. Уил Хюз също стартира, докато Олис остана на пейката за началото.

Голямата новина в състава на Ливърпул бе, че Алисон Бекер, който пропусна последните два мача заради контузия, бе възстановен и започна. Юрген Клоп направи още четири промени. Младият Джаръл Куанса стартира в центъра на защитата вместо Ибрахима Конате. Цимикас, Гравенберх и Нунес излязоха като титуляри за сметка на Гомес, Мак Алистър, който е контузен, и Гакпо.

Гостите владееха топката в близо 75% от времето в първите 25 минути, но Палас действаше много организирано в отбрана и не допускаше чисти положения. Мърсисайдци така и не успяваха да стигнат дори до точен удар. След това интересните ситуации изненадващо се разиграха пред вратата на Алисон. В 28-ата минута домакините организираха контраатака, при която Аю проби отдясно, след което центрира ниско към далечната греда. Лерма засече от около седем метра, но Алисон успя да се придвижи добре и да избие, след което топката чукна и гредата преди бразилецът да я лови. 

В 29-ата минута Анди Мадли отсъди дузпа за Кристъл Палас за нарушение на Ван Дайк срещу Едуар. Нидерланецът получи и жълт картон. След намесата на ВАР обаче главният рефер правилно промени решението си, защото ситуацията се разви, след като Хюз фаулира Ендо пред наказателното поле, за да му отнеме топката. Така Ливърпул се размина.

На почивката Юрген Клоп замени Ендо с Гомес, което означаваше, че Александър-Арнолд преминава в халфовата линия. 

ВАР отново бе в центъра на събитията. В 55-ата минута Куанса изрита крака на Матета в наказателното поле, след като нападателят пръв бе достигнал до топката. Анди Мадли първоначално не отсъди дузпа, а играта продължи. След като получи сигнал с доста голямо закъснение, главният рефер отиде да изгледа повторение на ситуацията и отново взе правилното решение - дузпа за Кристъл Палас. Матета бе точен от бялата точка в 57-ата минута, давайки аванс на Палас.

Преди изпълнението на наказателния удар Клоп направи още две промени - Гакпо и Конате влязоха на местата на Гравенберх и Куанса. В 74-тата Къртис Джоунс и Харви Елиът замениха Собослай и Нунес.

Минута по-късно домакините останаха с човек по-малко, след като Аю заслужено получи втори жълт картон заради това, че спря контраатака на гостите, фаулирайки Харви Елиът. Веднага след това - в 76-ата, минута Ливърпул изравни. Гакпо получи от Гомес отдясно, центрирането му стигна до Къртис Джонс, който бе фаулиран в наказателното поле от Уорд, но топката стигна до Салах, който стреля във вратата за 1:1. Това бе първият точен удар на Ливърпул в мача, а египтянинът отбеляза своя гол №200 за мърсисайдци във всички турнири и 150-о попадение изобщо във Висшата лига. 

Ливърпул натисна в търсене на пълен обрат. Импулсът на гостите бе спрян заради забавяне, породено от контузия на стража на домакините Джонстън, който бе заменен от Матюс. Последният дебютира във Висшата лига и изобщо за Палас на 29-годишна възраст.

Натискът на Ливърпул обаче даде резултат и в първата минута на добавеното време Харви Елиът направи пълен обрат след удар от границата на наказателното поле. Матюс също не успя да се намеси добре - 1:2.

В 94-тата минута Диас вкара топката за трети път във вратата на домакините, но попадението бе отменено заради засада на колумбиеца. 

В десетата минута на добавеното време Алисон за пореден път показа, че е безценен за Ливърпул, след като спаси удар с глава отблизо на Андерсен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация