Страхотен мач на "Анфийлд"! Много голове, серия от обрати и успех за Ливърпул срещу Фулъм (видео)

19:04
Страхотен мач на "Анфийлд"! Много голове, серия от обрати и успех за Ливърпул срещу Фулъм (видео)

Ливърпул записа 11-та поредна победа на “Анфийлд” от началото на сезона във всички турнири. Мърсисайдци обаче имаха огромни проблеми в домакинството си на Фулъм преди да стигнат до успех с 4:3. Победата доближи тима на Юрген Клоп на две точки от лидера Арсенал.

Блестящо изпълнение на Трент Александър-Арнолд от фал доведе до откриване на резултата в 20-ата минута. Попадението бе записано като автогол на Бернд Лено, тъй като топката се удари в гредата и след това във вратаря преди да влезе в мрежата. Бившият играч на мърсисайдци Хари Уилсън изравни пет минути по-късно. Фантастичен удар на Алексис Мак Алистър изведе домакините напред в 38-ата минута, но в добавеното време на първата част Кени Тете отново изравни.

След почивката Дарвин Нунес направи няколко пропуска и удари греда преди резервата на лондончани Боби Де Кордова-Рийд да се разпише за 2:3 в 80-ата минута. Ватаро Ендо изравни в 87-ата минута, а секунди по-късно Александър-Арнолд вдигна “Анфийлд” на крака с четвърто попадение за Ливърпул.

Мърсисайдци стартираха агресивно и още в третата минута Лено трябваше да отразява удар на Диас. Домакините имаха голямо предимство по отношение владеенето на топката. В осмата минута Салах прати топката в мрежата, но попадение нямаше поради засада. В тази ситуация вратарят на лондончани остана на тревата след сблъсък с Диас. Германецът трябваше да получава медицинска помощ няколко минути, като продължи играта с превръзка на главата.

Ливърпул поведе в 20-ата минута след блестящо изпълнение на фал от страна на Трент Александър-Арнолд, който прати топката в горния ляв ъгъл на Лено. Гостите бяха поставени под натиск и изглеждаха объркани. Те обаче успяха бързо да изравнят и то чрез бивш играч на мърсисайдци. Хари Уилсън се възползва от ниско центриране на Робинсън и отклони топката към вратата.

Попадението вдъхна известна увереност на “котиджърс” и в следващия период те по-успешно се справяха с атаките на съперника. Лондончани започнаха и по-често да поглеждат към вратата на Келъхър, макар и без особен успех. Ливърпул си върна преднината в 39-ата минута след втори великолепен гол. Мак Алистър получи пространство да напредне и с фантастичен удар от доста сериозна дистанция преодоля Лено.

Тимът на Марко Силва отново намери сили да изравни в драматичен край на първото полувреме. Защитата на “червените” на няколко пъти не се изяви на ниво, а Келъхър имаше вина и за втория гол. В добавеното време след ъглов удар Хименес бе непокрит и стреля с глава, а топката се оказа в Тете, който я отклони към вратата. Вратарят не се намеси по най-добрия възможен начин и кълбото се озова в мрежата. Първоначално бе вдигната засада, но разглеждането с ВАР показа, че такава няма и резултатът бе изравнен.

Драмата не бе приключила и секунди по-късно Фулъм стигна до нов гол след нова слаба намеса на Келъхър и удар на Рийм при добавката. Страничният съдия пак бе вдигнал засада, а този път попадението бе отменено. Поради контузията на Лено в началото на срещата добавеното време бе сериозно. В него домакините също имаха своите шансове. Комбинация между Салах и Нунес завърши с удар на египтянина, с който вратарят на Фулъм се справи.

След почивката тимът на Клоп искаше да контролира по-добре ситуацията на терена и опита да притисне съперника. Лондончани играха малко по-уверено в сравнение с началото на мача, но положенията пред вратата им се редяха. Собослай на два пъти стреля, но не затрудни особено Лено. В 53-ата минута добра атака завърши с подаване на Салах към Нунес, който отправи хубав удар, но топката се удари в горната греда.

Атаките на мърсисайдци продължиха, но изстрел на Диас отиде право в ръцете но Лено. При едно от редките си нападения гостите имаха възможност, но Перейра стреля над вратата вместо да потърси съотборник. След час игра Нунес направи голям пропуск след отлична атака и прекрасно подаване на Салах с глава.

Марко Силва пусна в игра Вилиан, докато Юрген Клоп извади Собослай и Мак Алистър. На терена се появиха Гакпо и Гомес, което означаваше, че Александър-Арнолд се мести в халфовата линия. Малко след това проблемите на мърсисайдци се увеличиха, тъй като Матип се контузи и трябваше да бъде заменен от Конате. След тези промени опитите на Ливърпул да атакува станаха доста по-неуспешни, а ситуацията в защита стана още по-тежка.

Фулъм се прибра в по-дефанзивна формация, но контраатаките на тима създаваха проблеми на съперника. Удар на Робинсън бе спасен от Келъхър, но в 80-ата минута вратарят трябваше да вади топката от мрежата си. Отбраната на на мърсисайдци отново бе изненадана, Кейрни центрира и Декордова-Рийд с глава изведе гостите напред.

Това попадение накара отбора на Клоп да тръгне още по-агресивно и бързо стигна до отлична възможност да изравнят. След ъглов удар Диас отклони топката, Лено я отрази, но към крака на Салах. Египтянинът направи голям пропуск, като не уцели вратата от няколко метра. Ливърпул обаче стигна до третия си много красив гол в мача в 87-ата минута. Резервата Ендо изравни с прекрасен удар от границата на наказателното поле, след като получи топката от Салах.

Секунди след третия гол обратът бе пълен, след като Александър-Арнолд взриви трибуните, отбелязвайки за 4:3. Първоначално Лено отрази удар на Гакпо, но топката отиде в Нунес, който я върна към Трент.

ЛИВЪРПУЛ - ФУЛЪМ 4:3
1:0 - Лено (20-авт)
1:1 - Уилсън (25)
2:1 - Мак Алистър (38)
2:2 - Тете (45+3)
2:3 - Де Кордова-Рийд (80)
3:3 - Ендо (87)
4:3 - Александър-Арнолд (88)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация