Комфортна победа за Ливърпул срещу Шефилд в междинния кръг

00:44
Комфортна победа за Ливърпул срещу Шефилд в междинния кръг

Ливърпул отново се доближи на две точки зад лидера Арсенал, след като победи с 2:0 Шефилд Юнайтед като гост в двубой от междинния кръг на Премиър лийг. Мърсисайдци доминираха през цялото време на "Брамал Лейн", но чистите положения, които създадоха срещу последния в таблицата не бяха чак толкова много. Основните опасности за "остриетата" идваха след корнери пред вратата им. След един от тях капитанът на Ливърпул Вирджил ван Дайк (37') се разписа и даде преднината на гостите. Чак в добавеното време Доминик Собослай оформи крайния резултат.  

След като през уикенда "остриетата" бяха разгромени от Бърнли и се озоваха на дъното на класирането, вчера Пол Хекингботъм бе уволнен, а на поста се завърна бившият мениджър на отбора Крис Уайлдър. Това обаче не помогна на отбора на Шефилд Юнайтед, който владееше топката в малко повече от 20% от времето и нанесе само един точен удар. Мърсисайдци пък прекъснаха серия от четири мача, в които нямаха пълен успех срещу отбори, които са спечелили промоция във Висшата лига

Крис Уайлдър бе направил цели пет промени в сравнение с мача с Бърнли. Джейдън Богъл, Вини Соуса, Джеймс Макатий, Андре Бруукс и Уилям Осула стартираха. Макбърни бе наказан, а Балдок - контузен.

Юрген Клоп предпри четири корекции. Контузеният Жоел Матип отстъпи мястото си на Ибрахима Конате. Джо Гомес стартира като ляв бек за сметка на Цимикас. Ватару Ендо и Коди Гакпо бяха предпочетени пред Гравенберх и Нунес.

Още в началото мачът бе спрян за известно време, след като Соуса фаулира Мак Алистър, след което стъпи върху крака му. Аржентинецът видимо изпита силна болка, а в лагера на гостите се притесниха, че контузията му може да бъде сериозна. След като получи помощ, световният шампион обаче се изправи на крака и продължи мача. 

В десетата минута Диас центрира добре отляво, а Салах засече от въздуха, но изпрати топката високо над вратата. Три минути след това сериозна грешка на Джо Гомес даде възможност на Хамър да намери Макатий в наказателното поле. Той опита нисък удар, но Келъхър се намеси добре и изби. Това се оказа и единственият точен изстрел на домакините в целия мач. 

В 21-вата минута Ван Дайк засече поредното центриране от корнер пред вратата на домакините, но Фодерингам изби над гредата. Ливърпул натисна сериозно в тези минути, но стигаше само до поредица от ъглови удари. В 24-ата Конате насочи добре топката с глава, но Фодерингам улови.

Джо Гомес и Диас бяха доста активни отляво и повечето атаки на гостите се развиваха през тази зона. 

При шестия корнер в полза на Ливърпул Фодертингам изпусна топката след центрирането на Александър-Арнолд, но за радост на стража зад него имаше бранител, който изчисти. Седмият ъглов удар донесе преднина на мърсисайдци. Трент центрира прекрасно отдясно, а Ван Дайк засече от въздуха за 1:0. Домакините имаха претенции за нарушение на нидерландеца срещу Ахмедходжич при центрирането, но попадението бе зачетено след проверката на ВАР. 

В 56-ата минута Ливърпул можеше да удвои отново след корнер. Този път Салах стреля много силно и точно, но Фодерингам се намеси блестящо и изби топката, която влизаше под напречната греда. 

В 77-ата минута Алескандър-Арнолд изведе много добре Дарвин Нунес зад отбраната на Шефилд, но уругваецът не успя да преодолее Фодерингам, който отново спаси отбора си от гол.

Липсата на втори попадение даде сили на Шефилд да опита натиск в края. В 87-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като Конате поизбута Камерън Арчър в наказателното поле. Саймън Хуупър обаче реши, че няма достатъчно аргументи за дузпа, а ВАР Се съгласи с него.

В четвъртата минута на добавеното време Домник Собослай оформи крайния резултат. Нунес направи добър шпагат и отне топката от Богъл, след което центрира към унгареца в наказателното поле. Собослай завърши хладнокръвно, вкарвайки втория си гол за Ливърпул.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация