Пеп: В момента не сме в оптимална форма, но това може да е за добро

20:13
Пеп: В момента не сме в оптимална форма, но това може да е за добро

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола смята, че трудният период, през който преминава носителят на требъл от миналия сезон, е нещо добро за всички в клуба. "Гражданите" не успяха да спечелят последните си четири мача в първенството, а в неделя гостуват на Лутън, който се представи много силно като домакин срещу Ливърпул и Арсенал. 

"Лутън се справя добре. Играят добре и топ отбори като Арсенал и Ливърпул имаха проблеми. Ще бъде същото и за нас. Това е футболен мач и в този момент ние не сме най-добрият отбор в света, тъй като не постигаме резултати. Когато печелите мачовете си, вие сте най-добрият отбор в света. Когато не печелите, това е криза. Може да се преувеличава от една страна, но такава е реалността.

Това е спорт. Астън Вила е фантастичен отбор и може да се случи да загубиш от такъв. Не видях лоши неща за нас, видях добри неща за съперника.

Критиките са налице и това е нормално. Приемаме ги. Нека се опитаме да накараме критиците да почувстват, че са сгрешили.

Родри определено е много важен, но не е само това. Има много фактори. Може би в последните мачове ни липсва постоянство. Нямахме креативността, усещането, че ще създаваме шансове пред вратата на съперника. Липсата на Родри ли е причината за това? Не мисля.

Мисля, че това, което изживяваме в момента, е добро за всички в клуба. Беше необходимо. Дълго време само се говореше за това колко добри сме. Ужасно е - бяхме непобедими, а сега не можем да спечелим и един мач. За себе си аз имам нужда от това предизвикателство, за да докажа, че съм добър мениджър. За играчите също е добро предизвикателство това, че Астън Вила бе толкова по-добър от нас. Представете си колко са добри останалите. Сега дори може да не се класираме за Шампионската лига през следващия сезон.

Помните ли колко проблеми имахме през миналия сезон? Бяхме на осем или девет точки зад Арсенал", заяви мениджърът на Манчестър Сити на днешната си пресконференция. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация