Пиоли посочи фаворита за Скудетото

17:55
Пиоли посочи фаворита за Скудетото

Наставникът на Милан Стефано Пиоли беше категоричен, че скорошната загуба на Интер не е била краят на развитието на неговия отбор. Също така преди утрешния сблъсък с Лацио специалистът заяви, че засега първото място в класирането няма никакво значение, но все пак посочи Ювентус за фаворит за Скудетото.

“Да, контролите срещу силни отбори и ранните сблъсъци с Рома и Интер ни научиха на много. За да изиграеш определени мачове, трябва да поддържаш вниманието си на високо ниво. Утре също ще се изправим срещу голям тим. Добре сме и искаме да намерим правилната последователност, с която да се представяме добре в първенството и Шампионската лига. Просто трябва да се фокусираме върху предстоящия мач. Винаги сме преминавали през негативните и позитивните моменти с баланс. Дербито не беше краят на нашия път, а ново начало, от което да рестартираме. В момента не сме нито перфектни, нито безгрешни, но утре можем да покажем най-доброто ни представяне.

В момента първото място няма никакво значение, важно е само желанието да се справим добре. Няма лесни мачове, но няма и невъзможни такива. Доволен съм от видяното през последните два дни. Когато излезе програмата ни, не гледах много напред. Мислех как да се подготвим за всеки отделен мач. Няма смисъл да говорим за критиките след дербито - ние сме Милан, като искаме да побеждаваме и да сме конкурентоспособни. Клубът следва чудесен път, като вече е способен на победи и на спазване на финансовите рамки. Всички работят доста добре. Ние сме Милан, така че похвалите и критиките са големи, това е част от работата ни. В края на май ще видим кой е бил най-добрият. Четири отбора ще се борят за Скудетото, като Юве е фаворит, защото липсата на двубои в Европа ти носи точки.

Ясин Адли показа, че има големи търпение и психика предвид това, че не играеше много. Търсехме за играчи с различни характеристики в средата на терена, така че му казах, че ролята  на дефанзивен полузащитник ще остане за Раде Крунич. Трябваше му време, за да разбере новата позиция и изграждането на играта както при притежание на топката, така и при липсата на такова. Като плейкмейкър играеш по един начин, а като полузащитник - по друг. Знаем, че все още не може да е перфектен в тази дефанзивна роля, но с неговото желание можем да свършим отлична работа. Фактът, че е убеден, че може да получи игрово време, е отличен за някой, който играе на това ниво.

Исмаел Бенасер ще се върне на “Миланело” в средата на октомври, за да свърши още малко персонализирана работа, но няма конкретни дати за завръщането му. Все още има много време, докато се възстанови. Нямахме нужда от контузията на Пиер Калюлю. Засега имам на разположение само трима централни бранители, защото на Марко Пелегрино му е необходимо още време. Мач за мач ще избирам от тримата централни защитници, на които мога да разчитам. Дали Фикайо Томори е ключов за нас? Надявам се, че няма незаменими хора в Милан. Не искаме да робуваме на никого. Клубът се справи добре с привличането на толкова много силни играчи, а нашите принципи не се изменят в зависимост от това кой играе”, коментира Пиоли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация