Един гол раздели Милан и Верона

19:20
Един гол раздели Милан и Верона

Отборът на Милан победи трудно с 1:0 Верона в мач от 5-ия кръг на Серия "А" и се изравни на върха с Интер, който утре гостува на последния Емполи. Звездата на тима Рафаел Леао се превърна в герой, след като отбеляза единственото попадение в 8-ата минута на мача. Португалецът, който бе капитан днес, се разписа в трети пореден мач от калчото, като донесе четвъртата победа на своя тим от първите пет срещи.  Успехът върна частично усмивките на миланския гранд, който мечтае през този сезон за спечелването на своето 20-то Скудето, но в предния кръг бе разпилян от вечния съперник и фаворит №1 за титлата - Интер. Успехът обаче е много важен, тъй като играчите на Пиоли не играха добре, имаха проблеми, но въпреки това спечелиха и със сигурност ще бъдат в тройката и след този кръг.

Двубоят, който трябваше да стартира в 16:00 часа, бе отложен с 25 минути, заради излялата се градушка над Милано, тъй като теренът на "Сан Сиро" имаше нужда от малко време, за да може дренажът да поеме водата. Съдията Мареска заедно с двамата капитани Рафаел Леао и Фараони пробваха терена преди началото и реферът взе решение да има малко отлагане.

"Росонерите" пък за първи път играят с третия си екип, който е с розов цвят. Самата среща започна и с едноминутно мълчание памет на бившия президент на Италия Джорджо Наполетано (98 години) и легендарния халф на домакините Джовани Лодети (81 години), които напуснаха този свят вчера. Над 200 гостуващи тифози бурно скандираха грозни песни по време на едноминутното мълчание и бяха освиркани от останалите над 65 000 по трибуните.

Домакините, които бяха разбита с 1:5 от Интер в предния кръг, а преди дни не успяха да спечелят и на старта в Шампионската лига срещу Нюкясъл (0:0), имаха проблеми в състава. Титулярният вратар Майк Менян, първият и вторият капитан на тима Давиде Калабрия и Тео Ернандес имат травми и пропуснаха мача.

Стефано Пиоли смени схемата на игра и тимът излезе в 3-4-3, а освен това треньорът направи и четири рокади от тежката загуба от "нерадзурите" преди седмица. Освен тримата изброени по-горе и Рубен Лофтъс-Чийк не бе сред титулярите, но бе на пейката. 
 
Дебют от първата минута за клуба направи вратарят Марко Спортиело, Малик Тиау, Фикайо Томори, който се завърна след наказание в калчото, и Симон Кяер бяха в защита. Юнус Муса, Раде Крунич, Тижани Райндерс и Алесандро Флоренци бяха халфовете, докато Кристиан Пулишич, Рафаел Леао и Оливие Жиру водеха атаката.

Гостите, които имаха две точки по-малко от деветте на Милан през тази кампания, направиха две промени в състава от равенството с Болоня (0:0). Федерико Бонацоли и Джош Дойг отстъпиха местата си на Дарко Лазович и Филипо Терачано.

Двубоят стартира равностойно, но в първата си атака домакините поведоха в резултата. Пресатата на Пулишич и Жиру даде резултат, като французинът отне топката от Майкъл Фолоруншо и изведе Леао, който пое топката и нахлу на скорост в наказателното поле преди да прати топката в мрежата с левия си крак. 

Попадението е трето поредно за него в калчото, като отпразнува гола си с прегръдка с треньора Пиоли, тъй като и двамата бяха силно критикувани след мачовете с Интер и Нюкасъл. 

В 20-ата минута гостите пропуснаха да изравнят. Домакините допуснаха отново грешка в защита при центрирани и Спортиело с добър рефлекс спаси вратата си след удар с глава на Фолоруншо. 

Милан успокои срещата, като липсваха чисти положения до почивката.

На почивката Марко Барони вкара нападателят Бонацоли, който в 55-ата минута отправи опасен удар в ръцете на Спортиело. Определено гостите вдигнаха оборотите и станаха по-настоятелни, като взеха инициативата в срещата. Леао и Жиру пропиляха добра възможност в 62-ата минута на контраатака. Крунич получи травма и Пиоли го смени с Лофтъс-Чийк, а Лука Йович влезе вместо тарана на домакините.

Индивидуална акция на Пулишич завърши с хубав удар, който бе спасен от Монтипо в 72-ата минута. Фолоруншо също стреля с глава, но извън целта.

17-годишният защитник Давиде Бартезаги дебютира за гранда, заменяйки Флоренци. Ноа Окафор и Томазо Побега влязоха вместо Леао и Пулишич, който си бе изкарал жълт картон за груб фал.

Американецът Муса бе изведен добре и можеше да удвои, но Монтипо отново спаси. След спринта на халфа той получи схващане и остана да лежи на терена, но домакините нямаха право на смени. Играта беше спряна, за да може да получи медицинска помощ. Гостите се хвърлиха в атака и Милан на няколко пъти на контраатака пропусна да вкара втори гол.

Въпреки това трите точки останаха за "росонерите", които вече имат 12 точки от 15 възможни, докато гостите останаха със седем точки. За гранда предстои гостуване на Каляри в сряда, докато Верона приема Аталанта, в мачовете от междинния кръг.

МИЛАН 1:0 ВЕРОНА

1:0 Леао 8'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация