Милан осъществи обрат срещу Каляри

22:01
Милан осъществи обрат срещу Каляри

Отборът на Милан осъществи обрат и спечели с 3:1 гостуването си на новака Каляри от междинния шести кръг на Серия "А". Сардинци изненадващо поведоха чрез гол на Зито Лувумбо (40’), но “росонерите” стигнаха до крайния успех след дебютни попадения на Ноа Окафор (40’) и Рубен Лофтъс-Чийк (45+1’), а между тях се разписа и Фикайо Томори (40’).

Стефано Пиоли се завърна към 4-3-3 като схема на игра, правейки цели пет промени след победата с 1:0 над Верона. В защита Симон Кяер беше заменен от Тео Ернандес, който носеше капитанската лента. В средата на терена отсъстваха Юнус Муса и контузеният Раде Крунич, като вместо тях играха Лофтъс-Чийк и Ясин Адли, който едва за втори път започна от първата минута в мач на “росонерите”. В атака този път двете звезди Рафаел Леао и Оливие Жиру започнаха на пейката. Самуел Чуквуезе стартира вместо португалеца, но действаше по десния фланг, което означаваше, че Кристиан Пулишич беше преместен отляво. Нападението беше водено от Окафор, за когото това беше първи мач като титуляр с екипа на миланския гранд. Клаудио Раниери пък подреди домакините в 3-5-2 с Андреа Петаня и Лувумбо в предни позиции.

Гостите започнаха двубоя настойчиво, като още в първите му минути Тижани Райндерс и Алесандро Флоренци пробваха далечни удари, които обаче се оказаха неточни. В деветата минута Окафор стреля с глава, но не намери целта. В 28-ата минута Окафор стреля по земя от добра позиция, но Борис Радунович улови топката. Само минута по-късно Лувумбо помогна за отнемането на топката от Адли, след което Нахитан Нандес му я подаде и нападателят я прати в мрежата с мощен изстрел от малък ъгъл. Това беше и първият точен удар на домакините в мача.

"Росонерите" обаче не се забавиха с възстановяването на равенството, като това стана в 40-ата минута. Тогава Пулишич нахлу в наказателното поле и след като стигна до аутлинията, насочи топката по посока на вратата. Радунович обаче не успя да я улови, което позволи на Окафор да изравни резултата с дебютния си гол за Милан.

В 45-ата минута Ернандес нанесе опасен шут, който вратарят на сардинци с мъка изби в корнер. Играчите на Пиоли го изпълниха по заучен начин, а Радунович отново не успя да се намеси достатъчно добре при подаването на Райндерс и така Томори добута топката във вратата за пълния обрат в мача.  

Първото голово положение след почивката се откри пред "рособлу". В 56-ата минута Лувумбо можеше отново да се разпише, но Адли блокира удара му за корнер. Последваха пропуски на Ибрахим Сулеман и резервата Гаетано Ористанио. В 60-ата минута Пулишич намери с пас непокрития пред дъгата на наказателното поле Лофтъс-Чийк, който с чудесен далечен шут покачи аванса на гостите. Това е първи гол за англичанина с екипа на Милан в официален мач.

Петаня веднага се опита да намали изоставането на Каляри, но Марко Спортиело спаси удара му с глава. В 65-ата минута Окафор потърси своя втори гол в мача, но този път прати топката над вратата. В следващите минути двамата вратари уловиха удари на резервата Муса и Лувумбо. Малко преди края на редовното време влезлият като смяна Елдор Шомуродов и Лувумбо можеха да се разпишат за сардинци, но ударът с глава на първия се оказа неточен, а волето на втория беше спасено от Спортиело. 

След петия си шампионатен успех през този сезон вторият в класирането Милан събра 15 точки и се изравни с лидера Интер преди мача му със Сасуоло, който е по-късно тази вечер. Каляри пък се свлече на дъното на таблицата със само два спечелени пункта.

КАЛЯРИ - МИЛАН 1:3

1:0 Лувумбо 29'
1:1 Окафор 40
1:2 Томори 45'+1
1:3 Лофтъс-Чийк 60'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация