"Когато ми потвърдиха, че Меси идва, изпитвах чувството, което имах, когато излизах на "Олд Трафорд"

17:58
"Когато ми потвърдиха, че Меси идва, изпитвах чувството, което имах, когато излизах на "Олд Трафорд"

Собственикът на Интер Маями Дейвид Бекъм говори eксклузивно пред Ди Атлетик за трансфера на Лео Меси в американския клуб. Бившият футболист на Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Милан определи привличането на гениалния аржентинец като един от най-хубавите моменти в живота си.

“Никога не съм мислил, че като собственик ще имам същото усещане, каквото имах, когато бях играч”, казва Бекъм пред Ди Атлетик. "Когато ми се обадиха по телефона за да потвърдят, че Меси идва, изпитвах същото чувство, което имах, когато излизах на “Олд Трафорд” или “Уембли”.

Казах си: "Току-що победихме цялата конкуренция, за да подпишем с най-великия, който някога е играл в нашата игра”. На въпроса дали това е бил един от най-хубавите моменти в живота му, Бекъм отговаря: "Без съмнение".

Англичанинът разкрива още, че винаги е искал да привлече Меси в САЩ, като се е запалил по тази идея преди 10 години на вечеря. "Всичко това дойде от един разговор на чаша вино по време на вечеря", споделя той. “Обърнах се към Хорхе (б.ред. - Хорхе Мас, друг от собствениците на Интер Маями) и му казах: "Един ден трябва Меси да дойде в нашия клуб.

Всъщност онзи ден намерих на телефона си една от първите презентации, които рекламната ни агенция направи - бяха направили макет на една от фланелките с емблемата ни и Лео беше облечен в нея. Това беше преди 10 години. Така че това винаги е било в съзнанието ми”, коментира Бекъм.

"Предполагам, че всеки собственик на спортен франчайз си мисли, че иска да доведе най-добрите играчи в неговия клуб. Дали обаче всеки успява? Разбира се, че не. Но ние седяхме на вечеря и си казвахме: "Добре, ако можем да доведем Лео за нашия пазар, за нашите фенове, за тази част на света, то няма по-добър”, продължава англичанинът.

След това Бекъм продължава с първоначалната си идея, като през 2019 г. лети за Барселона, за да разговаря с бащата на Меси и негов агент Хорхе, давайки да се разбере, че иска Меси в Интер Маями. “Промъкнахме се в един хотел, срещнахме се с Хорхе Меси и започнахме разговора. Просто му казахме: “Бихме искали синът ти да играе за нашия отбор един ден. Знаем, че той все още не може да дойде, но един ден бихме искали Лео да дойде в Маями”, продължава Бекъм.

Бекъм сравнява преминаването на Меси със собствения си трансфер, когато се присъедини към ЛА Галакси през 2007 г., и смята, че аржентинецът е напълно отдаден на дългосрочния проект на Интер Маями.

"Когато аз направих този трансфер, бях на 32 години и дойдох от Реал Мадрид. Получих критики, защото отивах в лига, която имаше 13-14 отбора и само шест стадиона, които бяха чисто футболни. Няколко души от високо ниво се засегнаха, но аз бях готов за предизвикателството. Хората казваха: “Ти рискуваш с това”. За мен обаче никога това не е било под въпрос . Винаги съм обичал Америка, обичал съм възможността, която Америка дава на света, обичам и мащабите.

Винаги съм си мислел, че ако някога успея да живея в Америка, да направя нещо, което да промени облика на играта тук, и да пренеса това, което съм научил от Европа, в тази част на света - просто искам да бъда част от това. Не казвам, че това се дължи само на мен, защото не е така. Имаше огромен брой хора, които свършиха невероятна работа, за да ме доведат в Ел Ей, когато лигата изпитваше трудности, но те имаха визията и ангажираността”, казва още Бекъм.

“Мисля си, че Лео видя това и си помисли: "Добре, това е добра възможност". Той също така видя, че това е дългосрочен проект. Ако бяхме загубили първите си два мача с Лео, това не ме тревожи. Искам да печелим. Лео иска да печели. Хосе и Хорхе Мас искат да печелим. Но по-важното е, че това е дългосрочен проект. Винаги съм го виждал по този начин. Така го вижда и Лео”, обяснява още култовият англичанин.

Меси започна ударно за Интер Маями, като вкара 3 гола в първите си два мача, които тимът спечели, а при едно от попаденията сочеше в посока на Бекъм, докато празнуваше.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация