Рутинна победа за Джокович във втория кръг на "Уимбълдън"

22:58
Рутинна победа за Джокович във втория кръг на "Уимбълдън"

Новак Джокович се класира за третия кръг на "Уимбълдън". 36-годишният тенисист се справи с австралиеца Джордан Томпсън, побеждавайки го в три сета с 6:3, 7:6(4), 7:5. Срещата продължи почти 2 часа и половина, като това бе победа №350 за сърбина в турнирите от Големия шлем. Само двама други тенисисти имат повече - Роджър Федерер (369) и Серина Уилямс (365). Също така Ноле продължи и чудесната си победна серия от 30 поредни успеха на кортовете в Лондон.

Томпсън оказа сериозна съпротива в този мач, и ако срещу него не бе Джокович, може би изходът на мача щеше да е друг. Той направи 21 аса и доста успешно играеше на мрежата, като записа 46 точки от 72 излизания.

В същото време обаче Джокера бе почти безгрешен. Той не даде нито една точка за пробив на своя съперник, а през първия сет не допусна нито една непредизвикана грешка. В същото време сърбинът наказваше всяка грешка на своя съперник. По един пробив му бе достатъчен да вземе първия и третия сет, а във втория показа здрави нерви, за да го измъкне след тайбрек.

Джокович обаче ще трябва да почака, за да научи съперника си в третия кръг. Той ще бъде определен измежду Стан Вавринка и Томас Ечевери, чийто мач обаче бе отложен заради дъжда в Лондон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация