Грозни сцени на мача на Григор: Протестиращи лумпени нахлуха на корта

16:54
Грозни сцени на мача на Григор: Протестиращи лумпени нахлуха на корта

Григор Димитров играе срещу японския дебютант Шо Шимабукуро в отложен мач от първия кръг на “Уимбълдън”. При 6:1 и 1:0 с пробив в полза на Гришо срещата бе прекъсната отново заради дъжд. Около пет минути преди това пък протестант нахлу на корта и разсипа парчета от пъзели, след което седна на мрежата и провокира прекъсване от съвсем друг тип.

Първи сет

Григор започна с пресилен форхенд и двойна грешка за 0-30, но после регистрира неотразен втори сервис - 15-30. За съжаление, той трябваше рано-рано да защитава две точки за пробив, като с първата се справи чрез класическа комбинация начален удар - форхенд. Вторият се изпари след невърнато подаване, а второ поредно такова осигури авантаж на българина, а третото последователно означаваше вече 1:0.

Григор отново пресили форхенд, а два пъти не можа да направи успешен ретур, за да се стигне набързо до 40-15. Шимабукуро заложи на сервис-мрежа и си спечели гейма за 1:1. Първото по-дълго разиграване беше спечелено от японеца с помощта на филето, а иначе той направи три поредни дълбоки форхенда и миксира с къса топка - 30-15. В крайна сметка, макар и без да е много ефективен на първи сервис, българинът си взе подаването за 2:1.

Шимабукуро отново имаше късмет при контакт с филето, но после прати форхенд в мрежата за 15-15. Григор го матира с минаващ бекхенд за 15-30, а после реализира печеливш прав удар от средата на корта за двоен брейк-бол. Японецът направи непредизвикана грешка и стана жертва на първия пробив за мача - 3:1.

С много по-високо ниво на първо подаване Димитров затвърди бързо и безпроблемно брейка си и се оттегли на пауза с комфортен аванс от 4:1. Българинът поведе с 0-30 чрез форхенд-уинър, а после с марков печеливш бекхенд по правата отби атаката на мрежата на съперника и реализира нов шанс за пробив за 5:1.

При 15-15 мачът беше прекъснат заради нова порция дъжд. След около 1 час играта беше подновена, а Гришо набързо стигна до двоен мачбол, реализирайки нов минаващ удар. С ас той затвори първия сет за общо 23 минути - 6:1.

Втори сет

Японецът поведе сравнително лесно с 40-0, но Гришо намали на 40-30 чрез изключителен форхенд-уинър по правата, докато тича. Стигна се до дюс след разиграване от основната линия, което завърши с прав удар в мрежата на Шимабукуро. Димитров блесна с още един чудесен печеливш форхенд и си заслужи брейк-бол, но 162-рият в света се справи след сервис-мрежа. Пресилен форхенд на японеца доведе до нов шанс за пробив, който вече беше реализиран след невероятна защита на Григор и максимално протягане при две изпълнения - 1:0.

В началото на втория гейм протестант нахлу на корта и разпръсна оранжеви парчета от няколко пъзела по корта, след което седна до мрежата. Естествено, това наложи ново прекъсване, което със сигурност е подразнило и играчите, и зрителите, и организаторите.

Още преди да бъде изчистена цялата бъркотия пък заваля отново.

Видео с грозните сцени ТУК

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация