Ник Кирьос се отказа от участие на "Уимбълдън"

09:30
Ник Кирьос се отказа от участие на "Уимбълдън"

Ник Кирьос се оттегли от “Уимбълдън” заради контузия на китката, само няколко часа след като изрази увереност, че ще направи още един добър турнир на свещената трева в Лондон.

В неделя сутринта след дни на спекулации относно това дали продължаващите проблеми с травмата на коляното ще му попречат да участва, финалистът от Откритото първенство на Австралия през 2022 година най-накрая потвърди, че е във форма и е готов да се изправи срещу белгиеца Давид Гофен в първия кръг.

10 часа по-късно обаче Кирьос публикува съобщение в социалните мрежи, в което обяви оттеглянето си от турнира от Големия шлем заради скъсани връзки на китката му.

Кирьос, който загуби миналогодишния финал от Новак Джокович, не спомена за подобни проблеми на сутрешната си пресконференция, но намекна че все още има някои въпросителни около участието му, което присъстващите сметнаха за препратка към проблемното му коляно.

“Много съм тъжен да обявя, че ми се налага да се откажа от “Уимбълдън” тази година. Опитах всичко възможно, за да се възстановя след операцията на коляното и да стъпя отново на кортовете на “Уимбълдън”. След завръщането си започнах да усещам болки в китката. Като предпазна мярка преминах преглед на скенер, който показа разкъсване на връзки. Направих всичко възможно, за да мога да играя и съм разочарован, че нямах достатъчно време да се справя с това преди “Уимбълдън”. Ше се завърна, оценявам подкрепата на всичките си фенове“ , написа Ник Кирьос.

Часове по-рано той каза пред репортерите: “Оптимист съм, тъй като винаги съм бил сред играчите, на които не са им нужни много мачове, за да се подготвят за турнирите от Големия шлем. Сервисът ми продължава да е много добър и все още съм способен да победя повечето от играчите в Тура.”

Организаторите на “Уимбълдън” изразиха съжалението си за оттеглянето на Кирьос и му пожелаха бързо възстановяване.

“Надяваме се да ви видим отново на нашите кортове следващата година”, написаха те в “Туитър”.

Австралиецът е изиграл само един мач от началото на годината – на ATP 250 турнира в Щутгарт, където загуби още на старта от Ибинг Ву с 5:7, 3:6.

Шокиращата новина накара организаторите на "Уимбълдън" да направят промени във вечерната сесия, като мачът между номер 4 в схемата Каспер Рууд и французина Лоран Локоли в понеделник беше преместен на корт №1 на мястото на Кирьос-Гофен. Участващият с "уайлд кард" Гофен пък ще играе с "щастливия губещ" от квалификациите Фабиан Марожан на корт №2.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация