Прекрасната Вики Томова ни зарадва с победа над американка на "Уимбълдън"

20:54
Прекрасната Вики Томова ни зарадва с победа над американка на "Уимбълдън"

Виктория Томова постигна една от най-големите победи в кариерата си, елиминирайки поставената под номер 27 на “Уимбълдън” Бернарда Пера в първия кръг.

За трети път софиянката преодолява началната фаза на турнира от “Големия шлем” на “свещената трева” в Лондон, като предишните случаи бяха при дебюта ѝ през 2018 година и през 2022-ра. Именно това е единственият “мейджър”, в който нашата топ тенисистка е постигала победи в основната схема.

През 2018-а дори Томова игра на централния корт срещу легендата Серина Уилямс във втори кръг, а сега има огромна вероятност отново да има честта да излезе пред трибуните на най-голямото съоръжение в “Ол Ингланд клъб”. Причината е, че следващата ѝ опонентка ще бъде надеждата на домакините Кейти Болтър, която в първия кръг елиминира с чиста победа Даря Савил.

За победата си над Пера Вики Томова заслужи 55 хиляди лири от наградния фонд.

Двубоят започна във вторник по обяд, но бе прекъснат в началото на втория сет при 1:0 гейма в полза на Томова заради дъжд. След продължително забавяне на програмата и в днешния ден срещата продължи, а намиращата се на 99-о място в света софиянка направи впечатляващ обрат.

След като загуби първия сет с тайбрек, въпреки че водеше с 6:5 гейма и пробив в него, Томова не се предаде.

При подновяването на играта в днешния ден двете си размениха по един бърз пробив, но след това българката направи нов такъв, за да дръпне с 5:3 гейма. Минути след това тя успя да спечели и втория сет, затваряйки го от втората си възможност.

В третия сет първата ракета на България при дамите поведе с 2:0 гейма, Пера изравни, но последва нов пробив за българката за 3:2. До края тя задържа преднината си и така за трети път след 2018 и 2022 година преминава старта на основната схема на "Уимбълдън".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация