Байерн глътна нов горчив "аспирин", Леверкузен вече се готви за шампионски празненства (видео)

18:59
Байерн глътна нов горчив "аспирин", Леверкузен вече се готви за шампионски празненства (видео)

Байерн Мюнхен поведе с 2:0, но после допусна срамна загуба с 2:3 като гост на Хайденхайм в мач от 28-ия кръг на Бундеслигата. Това беше един от последните двубои на тима като шампион на Германия, защото по същото време Байер (Леверкузен) спечели визитата си на Унион в Берлин с 1:0 и дръпна на върха с цели 16 точки при оставащи шест срещи. Това означава, че “аспирините” могат да триумфира със Салатиерата още през следващия уикенд.

Всичко за мюнхенци вървеше по план, след като те поведоха убедително с голове на Хари Кейн (38') и Серж Гнабри (45'). След паузата обаче нещо се счупи при тях и в рамките на две минути те позволиха на скромния противник да изравни чрез Кевин Сеса (50') и Тим Клайндийнст (51'). После грандът така и не успя да наложи контрол и започна размяна на опасности. Баварците се оказаха потърпевши, защото се стигна до още един гол в мрежата им, реализиран пак от Клайндийнст в 79-ата.

Този провал идва броени дни преди гостуването на германците в Лондон на Арсенал в първа среща от четвъртфиналите на Шампионската лига.

Тухел имаше имаше куп проблеми с контузени, което значително го ограничи в избора на титуляри за днешния мач. За Томас Мюлер това беше юбилеен двубой №700 за мюнхенци. Серж Гнабри започна от първата минута, което не му се беше случвало от 11 ноември. На пейката бяха оставени Матайс де Лихт и Ерик Дайър.

Двубоят очаквано започна с игрово превъзходство на Байерн, но то не водеше до никакви сериозни опасности. Чак в 27-ата минута се стигна до разбъркване във вратарското поле на домакините, но Мюлер нямаше шанс.

Гостите излязоха напред в резултата при първата си чиста възможност в 38-ата. Тогава Гнабри подаде към Кейн, който от движение изстреля кълбото в мрежата - 1:0 за Байерн.

Много скоро след това шампионите удвоиха преднината си. В 45-ата Алфонсо Дейвис центрира отляво и никой не покри Гнабри, който с глава реализира за 2:0.

На почивката треньорът на Хайденхайм направи тройна смяна. Двама от появилите се футболисти - Марвин Пирингер и Кевин Сеса комбинираха, при което вторият намали резултата в 50-ата минута.

Буквално в следващата минута домакините дори изравниха, след като никой не спря Клайндийнст и той с лекота вкара за 2:2.

Изпратените в нокдаун гости пропуснаха скоро след това да си върнат аванс, след като в 55-ата Кейн получи топката централно срещу Кевин Мюлер, но стреля леко.

Малко след това изнервеният Томас Тухел се ядоса на главния арбитър заради решението му да маркира като неправилно изпълнен тъч от състезатели в бяло. За това треньорът получи жълт картон.

Междувременно в игра за Байерн влезе Матис Тел и за малко веднага да вкара гол - в 68-ата. Опасни удари отправиха още Мусиала и Кейн.

Хайденхайм остана на сантиметри от обрат в 73-тата, когато с отличен рефлекс Свен Улрайх спаси изстрел с глава отблизо. След още две вратарят на Байерн нямаше какво да направи след удар на Бесте от фал, но топката мина над гредата.

В този период на размяна на атаки пред двете врати шансът беше с домакините, които в 79-ата стигнаха до гол за 3:2, като отново точен беше Клайндийнст.

До края Байерн не намери начин да изравни, с което записа втора поредна загуба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация