Официално: Байерн Мюнхен ще има нов треньор

17:31
Официално: Байерн Мюнхен ще има нов треньор

Байерн Мюнхен и Томас Тухел ще се разделят по взаимно съгласие в края на сезона, обявиха официално баварците, както и самият наставник. Информацията бе съобщена ексклузивно малко преди това от журналиста Флориан Плетенберг.

В съобщението на Байерн главният изпълнителен директор Ян-Кристиан Дреезен заявява: "В един открит, добър диалог стигнахме до решението да прекратим сътрудничеството си по взаимно съгласие през лятото. Нашата цел е да реорганизираме тима с нов треньор за сезон 2024/25. Дотогава всеки човек в клуба е изрично призован да постигне максималното възможно в Шампионската лига и Бундеслигата. Изрично държа и отбора отговорен в това отношение. По-специално в Шампионската лига сме убедени, че след 0:1 в първия мач на Лацио Рим, ще достигнем до четвъртфиналите във втория мач на препълнената "Алианц Арена" с нашите фенове зад гърба ни".

Самият Тухел добавя: "Договорихме се, че ще прекратим сътрудничеството си след този сезон. Дотогава, разбира се, ще продължа да правя всичко възможно с моя треньорски екип, за да постигнем максимален успех".

В Байерн са решили да завършат сезона с Тухел, поради различни причини, най-вече и заради факта, че трудно биха намерили треньор, който да поеме нещата в разгара на сезона. Играчите трябва да носят отговорност и не бива да им се дава отново оправдание с незабавна смяна на треньора, като през лятото представянето на много от фигурите в клуба ще бъдат анализирано и оценявано, като редица футболисти определено разочароват с изявите си.

Тухел замени Юлиан Нагелсман начело на Байерн през март миналата година. Той успя да стане шампион на Германия с драматична победа в последния кръг на миналия сезон над Кьолн с 2:1, когато Борусия (Дортмунд) не успя да спечели своя последен мач в Бундеслигата, но се провали за Купата на Германия и бе отстранен от Манчестър Сити на четвъртфинала в Шампионската лига.

През настоящата кампания тимът изостава вече на 8 точки зад Байер (Леверкузен), отпадна рано за Купата и загуби първия осминафинален мач от Лацио с 0:1 в Шампионската лига. Тухел успя и силно да влоши отношенията си с някои от лидерите на Байерн като Йошуа Кимих, Леон Горетцка и Матайс Де Лихт.

На този етап не е ясно кой би бил евентуалният наследник на Тухел, като баварският гранд желае силно наставника на Леверкузен Чаби Алонсо, за който обаче се смята, че ще предпочете да наследи Юрген Клоп в Ливърпул. Заговори се още за Зинедин Зидан и Ханзи Флик, като обаче и двамата не изглеждат много вероятни опции, поне на този етап.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация