Нови три шампионски точки за Байер Леверкузен (видео)

19:07
Нови три шампионски точки за Байер Леверкузен (видео)

Лидерът в Бундеслигата Байер Леверкузен отново осъществи фамозен обрат и надви с 2:1 Хофенхайм в мач от 27-ия кръг на Бундеслигата. Гостите водеха до 88-ата минута с попадение на Максимилиан Байер (13’), но две минути преди края Роберт Андрих изравни, а Патрик Шик донесе в самия край на срещата (90+1’) донесе поредната драматична победа през този сезон за “аспирините”. Тя обаче бе напълно заслужена, като домакините отправиха близо 34 удара към вратата на страхотния Оливер Бауман. Така Леверкузен отпразнува подобащо новината от вчера, че наставникът Чаби Алонсо ще остане начело на тима.

Байер продължава да чупи рекорди, като вече има цели 39 мача без загуба във всички турнири, като освен това направи и осем поредни победи в Бундеслигата, като дръпна с цели 13 точки и мач повече пред Байерн преди “Дер Класикер” срещу Борусия (Дортмунд). Хофе пък записа трето последователно поражение и остава на 9-о място.

Първото по-добро положение бе за домакините, като в 18-ата минута Флориан Виртц стреля опасно, но ударът му мина на сантиметри от вратата на Оливер Бауман. В 33-ата минута обаче гостите успяха да нанесат своя удар. Максимилиан Байер направи двойно подаване с Воут Вегхорст и останал очи в очи с Лукас Храдецки големият талант на Хофе реализира за 0:1. До края на полувремето Леверкузен имаше възможност да изравни, но удар на Гранит Джака бе спасен от Бауман, а изстрел с глава на Роберт Андрих бе неточен.

През втората част Леверкузен веднага натисна съперника си и положенията се заредиха едно след друго . Удар на Йонатах Та с глава в 55-ата минута бе неточен. Последваха и куп блокирани опасни изстрели от защитата на Хофе. Натискът на “аспирините” продължи, като в 76-ата минута Бауман успя да спаси невероятно удари от непосредствена близост на Патрик Шик и Амин Адли. В следващата минута пък изстрел на немския национал Роберт Андрих мина на сантиметри от вратата на Хофе. В 82-рата минута Шик намери мрежата, но от външната част. Пет минути по-късно и гредата се оказа помощник на Бауман, като Амин Адли подаде на влезлия като резерва Борха Иглесиас, но испанецът имаше малшанс.

В 88-ата минута обаче натискът на “аспирините” даде резултат. След поредното центриране Та подаде с глава към Андрих, който намери топката от въздуха и изравни - 1:1. Малко след това Алехандро Грималдо можеше да осъществи и пълен обрат, но шутът му бе неточен. Това обаче успя да стори Патрик Шик, като чехът успя да засече центриране на резервата Нейтън Тела и хвърли в екстаз публиката на “БайАрена”. Така Байер (Леверкузен) се поздрави с поредната си победа и първата историческа титла за клуба вече изглежда само въпрос на време седем кръга преди края.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация