Байерн опитва да изпревари Ливърпул за подписа на Чаби Алонсо

10:39
Байерн опитва да изпревари Ливърпул за подписа на Чаби Алонсо

Ръководните фигури в Байерн (Мюнхен) вече са започнали разговори с треньора на Байер (Леверкузен) Чаби Алонсо, твърди „Скай Германия“. 42-годишният испанец е цел №1 на баварците за заместник на Томас Тухел, който си тръгва следва края на сезона. Ливърпул също има огромен интерес към Алонсо, като мърсисайдци вече преговарят не само с испанеца, но и с Байер.


Преди няколко дни Флориан Плетенберг разкри, че кандидатите за един от най-обещаващите млади треньор ще трябва да платят за него компенсация на "аспирините" от порядъка на 15-25 милиона евро.


Различните източници дават противоречиви сведения относно предпочитанията на самия Алонсо. Някои от тях, сред които е Санти Ауна, твърдят, че испанецът предпочита да продължи кариерата си в Ливърпул заради това, че мърсисайдци в момента са по-стабилният и по-добре структуриран клуб от баварците. Флориан Плетенберг обаче смята, че Алонсо би предпочел Байерн пред Ливърпул, защото задачата да бъде наследен Юрген Клоп изглежда много сложна и в такава ситуация има голям риска да загуби повече по отношение на развитието на кариерата си, отколкото да спечели.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация