Вирц ще изпълни договора си с Байер, увери баща му

19:21
Вирц ще изпълни договора си с Байер, увери баща му

Германският национал Флориан Виртц ще остане в Байер Леверкузен въпреки интереса от много европейски грандове, каза неговият баща и агент.

"Флориан има договор с Леверкузен до 2027-а година. Вероятно дотогава ще остане в клуба. Не знам какво ще се случи в бъдеще. Трябва да изчакаме да минат още две години и ще видим накъде ще продължи", заяви Ханс Вирц.

Атакуващият полузащитник е един от големите таланти на Германия и една от основните причини отборът му да се намира на първо място в Бундеслигата и да няма загуба до момента през сезона в 33 мача във всички турнири.

Друг фактор е старши треньорът Чаби Алонсо, който има контракт до 2026-а. Към него има интерес от бившите му отбори Байерн (Мюнхен) и Ливърпул, които ще се нуждаят от нов мениджър през лятото.

Според бащата Виртц е "късметлия да бъде ръководен от Алонсо".

Таткото коментира и предстоящото гостуване на Кьолн, където Флориан направи своя официален дебют за Леверкузен, малко след като навърши 17 години. Според него развитието на 20-годишния халф далеч не е приключило.

"Ще му трябва време, докато достигне нивото на постоянство и високо представяне във всеки двубой. Чак тогава ще можем да става дума за суперлативи и силни качества", завърши бащата на футболиста.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация