Гонзо: Бил съм 3 години в системата на Михайлов. Видял съм хубави неща от нея

00:02
Гонзо: Бил съм 3 години в системата на Михайлов. Видял съм хубави неща от нея

Новият президент на БФС Георги Иванов застана пред медиите в края на днешния Конгрес. Той разкри, че няма да взема еднолично решения, а те ще се вземат от Изпълкома. Гонзо категорично заяви също така, че никой не може да му нарежда какво да прави.

“Това, което се случи, че спечелих по този начин, има по-голяма отговорност. Колкото и да беше трудна тази кампания, сега предстои по-трудното. Трябва да направим много промени, да върнем доверието, за да можем да работим с държавата, да работим с всички аматьорски клубове, там да се изграждат български футболисти, с които да се гордеем.

Все още не съм мислил какво ще направя понеделник, предвид това, че беше тежко за мен през последните дни. Ще съберем Изпълкома, където ще взимаме решения общо. Изпълкомът ще бъде водещият орган, който ще управлява БФС.

Аз не съм много по призивите. С работата трябва да докажем, че сме достойни да сме на това място, където сме. Поканих някого от екипа на Бербатов, съжалявам, че никой не прие. Уважавам тяхното решение. Казах, че ще протегна ръка.

Бил съм 3 години в системата на Михайлов. Видял съм хубави неща от нея, трябва да имаме уважение. Ще започнем нов път, ще преценим всички хора какво е правено през тези години, ще направим равносметка и ще започнем да правим промени. Не мога 20 минути, след като съм спечелил, да обяснявам как ще променям всичко. Изпълкомът ще взема колективни решения.

През тези 2 години съм видял качеството на тези хора, преценил съм, че те са знаещи и можещи и се надявам с тях да постигнем тези резултати и успехи. Това, което хората очакват. Който има качества, той остава в Изпълкома.

Недоволни винаги ще има, ние с работа ще покажем, че сме различни. Ще бъда прозрачен. От първия ден някой, ако протестира, ще е смешно и некоректно. Ние още не сме започнали да работим. Първо, за да побеждаваш, трябва да се научиш да губиш. Ако някой не желае да подкрепи нашите идеи без да ги е видял, не е коректно.

Този Изпълком ще взима решения, които са за доброто на футбола. Има правилници, закони, устави, където всеки един клуб ще бъде по еднакъв начин третиран. Всеки клуб ще има равни права. Затова желаех Изпълкома да бъде без президенти.

Илиан Илиев има пълното ми доверие. Доволен съм от неговата работа. Доколкото до телевизионните права - не съм юрист и не съм запознат с детайли. Когато се свика Изпълкома, всички тези въпроси ще се намерят отговори.

Ние имаме време да намерим правилните и точните хора. Ние ще направим анализ на тяхната работа. Не ме карайте да взимам еднолични решения, това приключи. Оттук нататък Изпълкомът ще взема решенията.

Затова сме избрали хора, които са с авторитет в обществото, за да могат тези разговори с държавата да се по-лесни и плавни. Ако държавата не помогне, не работим с ММС и общините, който и да е президент няма шанс да оправи футбола в България. Досега единствено бюджетът се базираше на база ФИФА и УЕФА. Това ще бъде следващата стъпка, когато се събере Изпълкома, ще се обсъди.

Всеки един, който има качества и мотивация и иска да работи в БФС, ще му подам ръка. Всички работим за България. Няма нужда да избирам приятели, а с професионалисти и хора, които могат да направят така, че да вървим напред. Всеки, който е кадърен, има място.

Ще направим всичко възможно, но доколкото съм запознат трябва на следващия Конгрес да се гласува връщането на клубовете.

Аз съм си избрал вицепрезидент, но Изпълкомът избира такъв, а не аз. Не съм мислил какво ще направя от понеделник. Ако смятаме, че има един проблем, щяхме да се заемем веднага, но всичко ще става поетапно.

Борислав Михайлов вече не е президент на БФС. Аз многократно го обявих, че аз съм човек, на когото не може да се казва какво да прави. През последните години Михайлов не ми е казвал какво да правя и ме е оставял да работя за футбола. Горд съм от това нещо. Аз съм Георги Иванов и ако смятате, че някой може да ми нарежда какво да правя, сте се объркали. Трябва да сме коректни и да сме ясни. Не сме роднини с Борислав Михайлов. Този въпрос трябва да приключи.

Винаги съм усещал подкрепата на Левски - и от феновете, и от ръководството. Но оттук нататък всички клубове ще са поставени на равна основа. Дали се казват Левски, ЦСКА или Лудогорец няма значение”, заяви новият президент на БФС.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация