Бербатов: Общността е на тръни и иска ново начало

14:07
Бербатов: Общността е на тръни и иска ново начало

Кандидат-президентът на Българския футболен съюз Димитър Бербатов заяви, че влиза на Конгреса с усещането за победа. Бившият голмайстор на националния ни отбор вярва, че футболната общност иска ново начало и се надява то да бъде поставено днес.

"Влизаме с усещането за победа. Знаем какво направихме през тези три години. Докарахме битката до днешния ден и съм изключително горд и доволен от екипа. Затова казах, че каквото и да се случи, ние ще ходим с високо вдигнати глави, защото направихме всичко прозрачно и направихме така, че футболните клубове и обществеността да осъзнаят, че наистина трябва тази промяна в българския футбол, защото всичко има начало и край. Надявам се днес да се сложи край на това, което беше преди, за да започне нещо ново и да се гради.

Искрено се надявам всички да бъдете допуснати в залата по време на целия Конгрес, но не от една или две камери. Това ще даде нужната увереност и на делегатите, и на всички, които са вътре, че не трябва да се случват номера и тарикатлъци. Ако това не се случи, тогава сме подготвени с едно наум от миналите конгреси. Ако нещо тръгне да се прави извънпроцедурно, тогава трябва да се намесим. Сигурно няма да бъде много приятно, но ще е с цел всичко да се случва в залата.

Когато отнема повече време, това ти дава възможността да видиш много неща, които преди не си видял. Видяхме много отрицателни и положителни неща. Знаем как се провежда Конгрес. Тръгнахме в тази битка и я докарахме дотук. Няма от какво да се притесняваме, защото това, което направихме, си е революционно. Лесно е накрая да се включиш и да кажеш “Аз съм кандидат-президент”. Преди 3 години беше истинската битка и борба.

Обединението е хубава дума, но то трябва да бъде правилно, с правилните хора. Ако е обратното - нищо добро няма да излезе от цялото нещо. Който и да бъде избран, той ще си каже с кого и как иска да го направи.

В общественото пространство виждате добре кои имена се спрягат. Всеки от тях, въпреки нещата, които говори и прави, има шанс. Оттам нататък аз гледам своя екип и това, което направихме през годините. След като си положил толкова труд, старание, постоянство и дисциплина и си го демонстрирал пред всички, които се интересуват от футбол, това трябва да направи разликата.

Очаквам оставката на Борислав Михайлов да бъде приета. Тя не се гласува, тя се приема. Времената са други, общността е на тръни и иска ново начало. Искат нещо различно след толкова години на управление и мисля, че ще бъде избран нов президент.

Гласуването не трябва да става в тъмни стаички. Надявам се хората, организиращи Конгреса, да спазят това обещание. Не можем да предлагаме водещ. Вярвам в това, което направихме с моя екип. Всеки има правото на глас. Каквото трябва, ние сме го направили. Остава да разберем кой всъщност ще бъде избран от клубовете", заяви Бербатов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация