Боби Михайлов след оставката: Никой не може да отрече постигнатото от това ръководство на БФС

13:53
Боби Михайлов след оставката: Никой не може да отрече постигнатото от това ръководство на БФС

Бившият президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, чиято оставка беше приета по време на днешния Конгрес на централата, изнесе прощална реч. 303 от делегатите на клубовете гласуваха "За", а 12 - "Против" неговата оставка.

Михайлов изрази съжаление, че гостите от УЕФА и ФИФА стават свидетели на този "саботаж" на работата на вече бившото ръководство.

"Уважаеми приятели, скъпи гости, днес, 15 март, се навършват точно 100 години от Конгреса, на който България официално е приета за член на ФИФА. Не обичам да търся символизъм, но намирам ирония в това, че точно навръх тази годишнина всички ние, хората, които работим за българския футбол, сме принудени да се съберем по повод, причинен от яростна агресия, клевети и внушение с цел подмяна на демократично избраното ръководство на БФС. Това се случва последните няколко години. Всякакви опити, основни неморални, да се лепне петно, да се задрасква, да се обижда", започна Михайлов.

"Извинявам се, че на гостите от ФИФА и УЕФА, че пред собствените им очи е саботирана работата на честно избраното ръководство. Изпращат се доноси до световните централи. Това, което се случваше в последните години, беше футбол по време на холера. Токсичната среда около спорта ни, целяща да го превземе на всяка цена, ни пречеше да се грижим за футбола, да го развиваме и пазим от вмешателства и външни намеси.

Горд съм с цялата администрация и всички служители на Българския футболен съюз, които трябваше да работят качествено, въпреки злобата и агресията. Колкото и да се отрича, никой не може да отрече постигнатото от това ръководство на БФС и от мен като негов президент във всичките години. Разкрил съм купищата реверанси и опити да се помогне на клубове, независимо как се казват и в коя дивизия се намират. Някои от онези, на които най-много се е помагало, се включиха в общия хор на отрицанието. Не съществува ненаказано добро. Виреят демагози, но всеки е свободен сам да определя собствения си морал.

Винаги съм вярвал, че качеството не трябва да се концентрира на едно място, а да бъде навсякъде, във всички нива на пирамидата. Именно затова във всички години съм се старал да подам ръка на клубовете. Не търся никаква благодарност, а точно обратното. Благодаря ви за доверието през цялото това време. Благодаря ви, че гледахме в една посока, независимо от опитите тя да бъде пречупена през нечия призма на амбиция.

Няма как да благодаря на онези “революционери”, които така и не разбраха, че на футбола не му трябва революция, а мир и обединение. Същите онези предизвикаха грозна революция на улицата и предизвикаха настоящия момент - моментът, в който ви благодаря, нека Господ ви пази и честит юбилей“, завърши Борислав Михайлов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация