Десподов и ПАОК поставиха под въпросителна прогреса си в Лига на нациите

00:14
Десподов и ПАОК поставиха под въпросителна прогреса си в Лига на нациите

ПАОК загуби с 0:2 от Динамо Загреб в първи мач от осминафиналите на Лигата на конференциите. И двата гола за хърватите вкара Бруно Петкович. Той откри резултата в 37-ата минута, а в 71-ата се разписа отново. Кирил Десподов изненадващо остана на пейката за гостите от Гърция и се появи на терена чак в 60-ата минута.

ПАОК спечели убедително групата си през есента, а освен това върви отлично в гръцкото първенство, където е лидер в класирането след края на редовния сезон. Динамо достигна до тази фаза на надпреварата, след като в плейофния кръг изненадващо елиминира испанския Бетис.

Старши треньорът на хърватския гранд Сергей Якирович заложи в предни позиции на опитния Бруно Петкович, зад когото действаха Дарио Шпикич, Мартин Батурина и Арбер Ходжа. Йосип Мишич и Петър Сучич бяха двойката вътрешни халфове за "модрите". В центъра на защитата Якирович, който е бивш халф на ЦСКА, гласува доверие на Максим Барньор и Кевин Теофил-Катрин.

Освен Десподов, сред резервите за ПАОК бяха Виейриня, Щефан Шваб и Томас Мург. По десния фланг на атаката започна Андрия Живкович, отляво беше Тайсон, а като "десетка" игра младата надежда Йоанис Константелиас.

Първите минути на "Максимир" бяха равностойни. Динамо по-често се задържаше в противниковата половина, а Арбер Ходжа пропусна добра възможност да открие резултата, след като шутира встрани от вратата. ПАОК отговори с неточен изстрел на Тайсон. Гостите постепенно започнаха да комбинират продължително в средата на терена, но не стигаха до голови ситуации.

В средата на полувремето силен удар на Сучич премина над напречната греда. Последва най-добрата възможност до момента за ПАОК, но и изстрелът с глава на Живкович не беше точен. В 36-ата минута Динамо организира хубава атака по десния фланг и топката стигна до Батурина, но Доминик Котарски изби. Секунди по-късно груба грешка на Джони Кастро позволи на Петкович да изскочи сам срещу Котарски. Полякът отрази първия удар на нападателя, но при добавката Петкович беше безмилостен - 1:0.

Със старта на втората част в игра за Динамо се появи Габриел Видович, който веднага си изкара жълт картон. ПАОК стигна до отличен шанс да изравни, но Магомед Оздоев шутира в аут от удобна позиция. Привидно "черно-белите" от Солун доминираха, но контрите на домакините бяха по-опасни.

След час игра Луческу се реши да пусне Десподов на мястото на напълно обезвредения Брендън Томас. ПАОК се луташе в търсене на изравнителен гол, а футболистите на Динамо разчитаха на по-редки, но скоростни атаки. В 71-ата минута Батурина подаде на Петкович, Томаш Кеджиора не успя да гардира топката и таранът на домакините технично преодоля Котарски за 2:0.

Попадението вдъхна още повече самочувствие на "модрите", които бяха подкрепени от над 18 000 фенове по трибуните. На няколко пъти домакините не се възползваха от грешки в защитата на ПАОК. Десподов заигра като централен нападател, но след влизането на Стефанос Цимас премина на десния фланг.

В 83-ата минута Мург шутира покрай гредата и ПАОК отново пропусна добра възможност. В добавеното време Десподов се ядоса на съдийско отсъждане за негово нарушение в атака и получи жълт картон.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация