Още един силен мач за Кирил Десподов в Лигата на конференциите

22:08
Още един силен мач за Кирил Десподов в Лигата на конференциите

ПАОК загуби първи точки в група "G" на Лигата на конференциите, след като завърши 2:2 в домакинството си на Абърдийн, но си осигури продължаване напред в турнира. Българският национал Кирил Десподов бе титуляр, изигра добър мач и се отчете с асистенция за първия гол на гръцкия тим.

ПАОК остана едноличен лидер в групата, но вече има преднина от само една точка пред втория Леверкузен, който спечели с 1:0 гостуването си на финландския ХИК. Единственото попадение в мача реализира Виктор Бонифейс в добавеното време от дузпа.

След това развитие "аспирините" и ПАОК се класират за следващата фаза, като единствено остава да определят кой ще завърши на първо място, което е от сериозно значение, тъй като победителите отиват директно на осминафиналите, а останалите на второ място играят още един кръг. Битката между двата тима може да се реши в следващия кръг, когато те се изправят един срещу друг във Франкфурт.

На стадион "Тумба" в Солун срещата започна с доминация на ПАОК, но без голови положения. В 14-ата минута гостите изненадващо поведоха при първата си атака. Девлин намери Дук в наказателното поле, а той отлично се завъртя и откри резултата. Домакините успяха да изравнят девет минути по-късно, когато при добра атака топката стигна до Десподов отдясно, а той отлично намери Тайсон, който се разписа.

ПАОК доминираше до почивката, а бранител на гостите бе близо до това да си отбележи автогол, но топката се удари в гредата. През втората част гърците продължиха да имат предимство. Те стигнаха до серия от центрирания и разчитаха на Десподов. Българският национал центрира отлично от ъглов удар в 47-ата минута, а след удар на Кулиеракис вратарят трябваше да избива.

Десподов направи още няколко отлични центрирания. При едно от тях вратарят изби, тъй като топката отиваше към вратата. При друго кълбото мина на сантиметри от лявата му греда. В 67-ата минута Самата изведе ПАОК напред. Преднината обаче се задържа само три минути, тъй като Джейми Маграт успя да изравни след отлично изпълнен фал. До края домакините натиснаха, но не успяха да стигнат до нов гол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация