Десподов допринесе за успеха на ПАОК над Айнтрахт

08:03
Десподов допринесе за успеха на ПАОК над Айнтрахт

Отборът на ПАОК записа драматичен успех с 2:1 над гостуващия Айнтрахт Франкфурт в двубоя помежду им от втория кръг на група G в Лигата на конференциите. С важен принос за победния гол в добавеното време на срещата беше българският национал Кирил Десподов, който започна като резерва, но се появи на терена в 77-ата минута.

Франкфуртци можеха да поведат още в седмата минута, но топката срещна близката греда при удара на Ниелс Нкунку от малък ъгъл. Домакините отговориха чрез воле на капитана си Виейриня, което обаче се оказа неточно. Малко след това Фарес Чаиби опита далечен шут, който беше спасен от Доминик Котарски. В 16-ата минута Мбвана Самата реши, че е открил резултата в полза на солунци, но проверка с ВАР показа, че той е бил в много тънка засада и така голът му беше отменен. Все пак ПАОК наистина взе аванс, но в 28-ата минута. Тогава Живкович центрира от пряк свободен удар, но никой не игра с топката, която все пак се озова в противниковата мрежа за 1:0. До почивката Магомед Оздоев не успя да увеличи аванса на гърците, а Омар Мармуш и Елис Скири не сполучиха в опитите си за изравнителен гол. 

Гостите бяха по-опасни в началото на втората част, но Ансгар Кнауф, Мармуш и Лукас Мело се разминаха с попадение за своя тим. Натискът на "орлите" все пак даде резултат в 68-ата минута, когато Мармуш отне топката от Константинос Кулиеракис, след което напредна и със силен шут възстанови равенството. В 83-тата минута Чаиби беше близо до това да направи обрата пълен, но неговият пряк свободен удар, беше избит от Котарски със сетни усилия. Така се стигна до втората минута на добавеното време, когато Десподов също изпълни фал, като след центрирането му топката достигна до Кулиеракис. Защитникът пък се реваншира за грешката си при изравнителния гол и на своя ред вкара победното попадение за домакините.

Така ПАОК е с пълен актив от 6 точки, което му отрежда първото място в група G, където Айнтрахт е втори с 3 пункта.

ПАОК - АЙНТРАХТ 2:1

1:0 Живкович 28'
1:1 Мармуш 68'
2:1 Кулиеракис 90'+2

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация