Пореден труден мач за Байерн в Бундеслигата

21:22
Пореден труден мач за Байерн в Бундеслигата

Хари Кейн донесе победата на Байерн Мюнхен срещу РБ Лайпциг. Баварците спечелиха с 2:1 на “Алианц Арена” и взеха глътка въздух след трите поредни загуби. Капитанът на Англия се разписа в 56-ата минута, а Бенямин Шешко изравни в 70-ата. В добавеното време Кейн отбеляза втория си гол в мача, който се оказа победен. За него това бе 27-о попадението в Бундеслигата за този сезон. След този успех тимът на Томас Тухел намали разликата до лидера Байер (Леверкузен) на осем точки.

Преди срещата с минута мълчание бе почетена легендата на германския футбол Андреас Бреме, който донесе световната титла на Бундестима с гола си на финала през 1990 г.

РБ Лайпциг започна отлично и 20 секунди след първия съдийски сигнал Дани Олмо получи възможност да стреля. Ударът му бе блокиран, но домакините от самото начало показаха нервност. Тимът на Тухел обаче стигна до великолепна възможност да открие в петата минута. Центриране на Герейро намери Кейн напълно непокрит пред вратата. Английският национал отправи удар с глава, но фантастично спасяване на Бласвих отклони топката в гредата.

След тази ситуация баварците имаха сериозно предимство по отношение владеенето на топката, но не успяваха да преодолеят отлично организираната защита на съперника. Опитите на гостите да контраатакуват също не водеха до нищо сериозно. След дълъг период, в който опасностите пред двете врати отсъстваха, се стигна до 34-ата минута, когато Мусиала изведе прекрасно Сане зад защитата. Бившият играч на Манчестър Сити не се възползва от ситуацията, бе затворен от вратаря и не се стигна до удар.

При една от много редките си възможности РБ Лайпциг организира добра бърза атака, но последното подаване на Симакан към Шешко не бе достатъчно добро и топката не стигна до нападателя. Малко преди почивката Кейн опита да се разпише със задна ножица. Ударът обаче не се получи достатъчно силен и не затрудни Бласвих.

Гостите започнаха по-активно втората част и стигнаха до няколко удара за кратък период. Силен изстрел на Айдара бе отразен от Нойер. Секунди по-късно опит на Симакан ми покрай вратата, а това бе последвано от удар на Чави Симонс, с който вратарят се справи. Този добър период за РБ Лайпциг завърши с гол в тяхната врата. Мусиала изведе Кейн и той откри резултата с прецизен удар за радост на селекционера на Англия Гарет Саутгейт, който гледаше срещата от трибуните.

Въпреки гола ситуацията на терена след почивката беше различна. Гостите имаха инициативата и държаха топката в големи периоди. Те стигнаха до прекрасни възможности за изравняване. Шешко бе изведен сам срещу Нойер, но не успя да го преодолее. При следващата подобна ситуация вратарят също се справи отлично. Шешко успя да го преодолее в 70-ата минута. Нападателят имаше и малко късмет, тъй като топката се отклони в Горетцка и не остави шансове на Нойер.

Тухел опита да промени нещо със смени, но от това нямаше голям ефект. Кейн обаче имаше великолепна възможност за нов гол в 80-ата минута. Той бе намерен на прекрасна позиция, но ударът му с глава бе неточен. Голмайсторът на баварците се реваншира в добавеното време. Тогава влезлият като резерва Чупо-Мотинг бе изведен отляво и насочи топката към него, а Кейн с прекрасен удар от воле преодоля вратаря.

БАЙЕРН - РБ ЛАЙПЦИГ 2:1

1:0 - Кейн 56'
1:1 - Шешко 70'
2:1 - Кейн 90'+1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация