Много регионални сблъсъци отреди жребият за 1/8-финалите на Лигата на конференциите

19:23
Много регионални сблъсъци отреди жребият за 1/8-финалите на Лигата на конференциите

Гръцкият ПАОК с Кирил Десподов в състава си ще се изправи срещу хърватския шампион Динамо (Загреб) в 1/8-финалите на Лигата на конференциите. Това определи тегленият днес жребий за тази фаза на турнира. 

За българския национал противникът е добре познат, тъй като през лятото на 2022 година той игра срещу Динамо с екипа на Лудогорец в квалификациите на Шампионската лига. Тогава родният отбор загуби първо с 1:2, а после и с 2:4, като на реванша и двата гола за разградчани бяха отбелязани именно от Десподов.

От останалите изтеглени двойки най-голямо внимание привлича тази между нидерландския гранд Аякс и един от фаворитите за трофея в турнира - английския Астън Вила. Италианският Фиорентина ще трябва да елиминира Макаби (Хайфа), а другият израелски представител - Макаби (Тел Авив), ще играе срещу гръцкия Олимпиакос. Френският Лил ще се опита да преодолее австрийския Щурм (Грац), а екзекуторът на Лудогорец в елиминационните плейофи Сервет този път изтегли чешкия Виктория (Пилзен). Вълнуващ изглежда предстоящият сблъсък между белгийския Роял Юнион СЖ и турския гранд Фенербахче, а последният 1/8-финал противопоставя норвежкия Молде и белгийския Брюж.

Първите мачове ще се изиграят на 7 март, а реваншите са на 14 март. Домакини в първата среща са непоставените отбори, а на реванша - поставените тимове. В урната на поставените клубове бяха завършилите на първо място в груповата фаза Лил, Макаби (Тел Авив), Виктория Пилзен, Брюж, Астън Вила, Фиорентина, ПАОК и Фенербахче, а в тази на непоставените попаднаха отборите, които преодоляха елиминационните плейофи, а именно Аякс, Олимпиакос, Динамо (Загреб), Сервет, Роял Юнион СЖ, Макаби (Хайфа), Молде и Щурм (Грац).

Жребий за 1/8-финалите на Лигата на конференциите:

Сервет - Виктория (Пилзен)

Аякс - Астън Вила

Молде - Брюж

Роял Юнион СЖ - Фенербахче

Динамо (Загреб) - ПАОК

Щурм (Грац) - Лил

Макаби (Хайфа) - Фиорентина

Олимпиакос - Макаби (Тел Авив)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация