Дерменджиев: Това е мач на надлъгване, мач за точки

21:58
Дерменджиев: Това е мач на надлъгване, мач за точки

Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори пред медиите в Словакия преди двубоя със Спартак (Търнава) в Лигата на конференциите.

"Мачът със Славия е зад гърба ни. Те ще играят най-вероятно много спокойно, защото нямат просто шанс. Ние също няма да бъдем толкова напрегнати, искам от футболистите да бъдат много търпеливи. Настроението при нас е добро, искаме да използваме шанса, който имаме. Играчите вече разбират за какво става въпрос относно стила, който искаме да наложим, и се стараят. Победата над Фенербахче беше добра, заслужава адмирации, но този мач ще бъде много по-различен. 

Мисля, че те ще играят при друга система, техният треньор използва различни система, последните им пет мача са във възход. Очакваме да бъдат много концентрирани. Знаем, че имат бърза атака, ще се опитаме да се противопоставим на това, и да използваме слабите им страни. Естествено, на нас ни се иска развоят в групата да е в наша полза, но всичко си зависи от нас. Гледаме този мач, за да направим максимума, след това виждаме развоя и пак опитваме да направим максимума. Това е мач на надлъгване, мач за точки", каза наставникът на "орлите".

Срещата е много важна за разградчани, които имат реални шансове за продължаване напред в турнира. "Зелените" заемат трето място в група H с актив от 6 точки, а пред тях са Фенербахче (9 т.) и Нордселанд (7 т.). На последната позиция е Спартак (Търнава) с едва един пункт. Първият сблъсък между днешните съперници завърши с категоричен успех за българския шампион с 4:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация