Лудогорец търси задължителна победа като гост на Спартак Търнава

07:36
Лудогорец търси задължителна победа като гост на Спартак Търнава

Лудогорец гостува на Спартак (Търнава) в предпоследен двубой от група H на Лигата на конференциите. Мачът на стадион "Антон Малатински" е тази вечер от 22:00 ч. и ще бъде ръководен от латвиеца Виталийс Спасьонниковс.


Срещата е много важна за "орлите", които имат реални шансове за продължаване напред в турнира. Отборът на Георги Дерменджиев заема трето място с актив от 6 точки, а пред него са Фенербахче (9 т.) и Нордселанд (7 т.). На последната позиция е Спартак (Търнава) с едва един пункт. Първият сблъсък между днешните съперници завърши с категоричен успех за българския шампион с 4:0 в Разград.


Именно това, както и победата над Фенербахче (2:0) в предишния мач, дават оптимизъм на Лудогорец, че може да запише трети успех в груповата фаза на третия по сила европейски клубен турнир. "Орлите" са мотивирани да затвърдят добрите впечатления от двубоя с турския гранд в началото на месеца, но задачата им няма да бъде никак лесна.


Домакините са в серия от 6 поредни срещи без загуба (5 победи и едно равенство) и ще опитат да объркат сметките на играчите на Дерменджиев. В тима от Търнава са обединени около мнението, че днешният мач ще е по-различен от този в Разград, който беше загубен с 0:4. В Спартак няма напрежение, тъй като вече е ясно, че отборът няма шанс за някое от първите две места в групата. Това може да помогне на футболистите на Михал Гаспарик да играят по-освободено и да стигнат до положителен за тях резултат.


В последния кръг в родния шампионат Лудогорец допусна изненадваща загуба у дома от Славия с 2:3, с която прекъсна победната си серия. Тя ще бъде обеца на ухото за разградчани, за да не повтарят същите грешки в предстоящите си срещи.


В титулярния състав ще се завърне капитанът Антон Недялков, който пропусна последните два мача на “орлите”, тъй като страдаше от травма, получена по време на лагера с националите. Георги Дерменджиев няма да може да разчита още на Спас Делев, който е болен, както и на трайно контузените Марсел Хайстер, Иван Йорданов и Диниш Алмейда.


Спартак (Търнава) - ЛУДОГОРЕЦ


Вероятни състави:


Спартак (Търнава): Такач, Кощърна, Щетина, Коша, Даниел, Буката, Зеликович, Байнович, Офори, Дуриш, Азанго


ЛУДОГОРЕЦ: Слуга, Фон Витри, Сундберг, Вердон, Недялков, Гонсалвеш, Нареси, Пьотровски, Видал, Руан

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация