Добри изяви, но отново малко минути за Везенков при успех на Сакраменто

07:44
Добри изяви, но отново малко минути за Везенков при успех на Сакраменто

Най-добрият спортист на България за 2023 г. Александър Везенков, записа 8 точки и 2 борби, като игра 6 минути и 12 секунди при победата на неговия Сакраменто Кингс срещу отбора на Атланта Хоукс със 122:107 (27:24 30:16 30:29 35:38) в редовен мач от НБА. Везенков бе под въпрос за срещата поради проблем в областта на глезена, а през последната четвърт по време на втория си престой бе заменен след неприятен сблъсък, който може би задълбочи травмата му.

Успехът прекрати негативната серия на "кралете" от четири поредни поражения, като победата не им помогна да прогресират в класирането, но поне запазиха седмото място в Западната конференция с баланс от 24-18, като са със само победа по-малко от шестия Финикс Сънс, който е и с мач повече.

За домакините от Сакраменто треньорът Майк Браун се довери на стартова петица в лицето на Харисън Барнс, Кийгън Мъри, Домантас Сабонис, Кевин Хъртър и Ди'Аарън Фокс.

Гостите от Атланта започнаха с крилата Садик Бей и Джейлън Джонсън, Клинт Капела бе в центъра, а гардове бяха сърбинът Богдан Богданович и Деджоунте Мъри.

Първите минути от срещата бяха сравнително равностойни, като “кралете” успяха да се откъснат със седем точки преднина при резултат 15:8. След това допуснаха съперникът да намали изоставането до три точки, като при подобна разлика се движеха двата съперника до края на първата четвърт, която завърши при 27:24 в полза на домакините.

В тази част най-активни бяха Кийгън Мъри и Харисън Барнс, като последният съумя да отбележи осем точки в рамките на пет минути.

Втората част бе ознаменувана и от първите минути на Александър Везенков на пейката, като той се отчете със страхотна тройка, която даде стабилен аванс от двуцифрена преднина на неговия отбор.

Цялостното представяне на “кралете” бе много силно и те прегазиха своя съперник, като успяха да затворят полувремето с аванс от 17 точки при 57:40.

Очаквано най-ефективни за домакините през тази първа половина на срещата титулярите Барнс, Сабонис и Мъри.

В началото на второто полувреме Везенков седна на пейката, но неговите съотборници се справиха отлично и след кратко отпускане малко след подновяването на играта, когато допуснаха пет последователни коша и съкращаване на аванса до пет точки, те изригнаха с добра серия към края на третата четвърт. Импулс за нея даде феноменалната забивка на 213-сантиметровия ДжаВейл МакГий, за когото бе цяло чудо, че не счупи ринга на коша при изпълнението си.

Междувременно в игра се появи отново Александър Везенков за втория си престой, като Сакраменто затвори частта с комфортна преднина от 87:69.

В началото на последната четвърт Александър Везенков полетя и наниза няколко поредни коша и покачи актива си на 8 точки. Това го превърна за момент в третия най-ефективен играч за Сакраменто след Барнс и Мъри, като българинът съумя да добави и две борби. За съжаление, спортист номер едно на България за 2023 г. бе заменен веднага след това и не съумя да продължи добрата си серия, тъй като претърпя неприятен сблъсък.

Междувременно домакините от Сакраменто преминаха границата от 100 точки, но после демонстрираха лек спад в играта си и позволиха серия от 10:15 в полза на съперника, която намали преднината им на десет точки. В следващите няколко минути дори двуцифрената разлика бе стопена, но тогава “кралете” успяха да вкарат три поредни коша и си върнаха преимуществото от 12 точки, което се случи секунди преди финалната сирена. Последва серия от нови четири коша и срещата приключи при 122:107 в полза на Сакраменто.

Най-добри на паркета за победителите бяха Харисън Барнс с 32 точки и 4 борби; Домантас Сабонис, който се отличи с "дабъл-дабъл" със своите 14 точки и 21 борби; Малик Монк с 13 точки и 8 асистенции.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация