Още един добър мач за Везенков и още една загуба за Сакраменто

08:00
Още един добър мач за Везенков и още една загуба за Сакраменто

Александър Везенков изигра добър мач за своя Сакраменто Кингс в домакинството на Индиана Пейсърс. Спортист №1 на България записа малко над 10 минути на терена, в които записа 7 точки, 3 борби, открадната топка и 1 блок. Българинът бе 2/3 при стрелбата за 3 точки и 1/2 при наказателните изстрели.

"Кралете" обаче продължиха затъването си, допускайки четвърта поредна загуба. Индиана спечели срещата със 126:121 (34:31, 36:26, 29:32, 27:32), като така сложи край на своята лоша серия от две поредни поражения. Цели седем играчи на гостите завършиха с двуцифрен актив, като най-резултатен бе Бенедикт Матърън с 25 точки, 3 борби и 4 асистенции. Ти Джей Макконъл направи дабъл-дабъл от 20 точки, 1 борба и 10 асистенции. Майлс Търнър пък завърши с 18 точки, 2 борби и 1 асистенция.

Домантас Сабонис от състава на домакините завърши с нов трипъл-дабъл от 21 точки, 11 борби и 10 асистенции. Най-резултатен за Кингс обаче бе Кевин Хъртър с 31 точки, 2 борби и 4 асистенции, а Кийгън Мъри завърши с 27 точки и 9 борби.

Срещата започна равностойно, като в началото гостите първи взеха крехка преднина от 4 точки при 8:4, но веднага след това Сакраменто направи обрат и той излезе напред със същата разлика за 14:10.

Преследването в резултата продължи и в следващите минути, като три преди края на първата четвърт Индиана вече бе с едни гърди напред за 27:25.

Минута по-късно и Везенков влезе в игра, като бързо се отчете с борба в нападение, която обаче не бе оползотворена от съотборниците му. В крайна сметка първата част завърши при резултат 34:31 в полза на Пейсърс.

Везенков се отчете и с един чадър под коша, преди да седне отново на пейката, след престой на паркета от малко над 4 минути.

В средата на втората четвърт Индиана за пръв път поведе с двуцифрен резултат за 49:39. Кингс обаче успяха малко да подобрят както стрелбата си, така и играта си в защита и отново стопиха изоставането си до три точки при 58:55.

В последните две минути на частта обаче Пейсърс отново вдигнаха темпото и успяха не само да си върнат, но и да увеличат преднината си, като полувремето дойде при 70:57 в тяхна полза.

Домакините започнаха силно третата четвърт и успяха отново да се доближат в резултата до съперника си, намалявайки изоставането си на 67:72. Основна роля за това имаше Кевин Хъртър, който вкара няколко поредни стрелби и отбеляза 10 точки в рамките на две минути.

В един момент домакините бяха стопили изоставането си до три точки, но Индиана отново пое инициативата и си върна предимството от над 10.

Секунди преди края на третата част Везенков отново влезе в игра и веднага вкара тройка, с която направи резултата 89:99. Той остана на паркета и в началото на последната четвърт. Българинът отбеляза и втората си стрелба от дистанция, спечели борба под коша, а при следващата атака бе фаулиран и вкара и едната от двете си стрелби от фаул линията. Саша продължи да е активен и в защита, като открадна една топка. Въпреки това Сакраменто продължаваше да не може да се доближи по-сериозно до съперника си, като 8 минути преди края резултатът бе 97:107.

В заключителните минути Майк Браун върна в игра титулярната петица в опит да търси късен обрат. Късният щурм на домакините за малко да даде резултат, като те свалиха разликата само то 3 точки 32 секунди преди края - 121:124. Макконъл пропусна под коша за гостите и това даде шанс за атака на Сакраменто, но Фокс пропусна от тройката, а Майк Браун поиска таймаут 5 секунди преди края, след като играчите му спечелиха борбата под коша. Така "кралете" имаха шанс за още една атака, но играчите на Индиана извършиха нарушение срещу Малик Монк и му попречиха да стреля за 3. Той пропусна и двете си стрелби от фаул линията, което на крачка сложи край на надеждите на Сакраменто, а срещата приключи при 121:126 след два успешни фаула за Пейсърс.

Така Сакраменто вече е с актив от 23 победи и 18 загуби и заема 7-ото място в Западната конференция. Индиана пък стигна до 24 победи и 17 поражения и заема 6-ата позиция на Изток.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация