Везенков се завърна в игра, но Сакраменто се провали срещу Филаделфия

05:05
Везенков се завърна в игра, но Сакраменто се провали срещу Филаделфия

Спортист №1 на България Александър Везенков се завърна в игра за Сакраменто Кингс в двубоя с Филаделфия 76. Българинът, който пропусна последните два мача на своя тим, този път записа над 8 минути на терена, в които отбеляза 2 точки, като бе 1/5 при стрелбите от игра. Той се отчете и с 5 борби.

Сакраменто обаче изигра доста слаб мач и загуби с 93:112 (21:29,25:36, 27:22, 20:25). И в този двубой ахилесовата пета на "кралете" бе стрелбата за три точки, като те успяха да отбележат едва 8 от 39 опита или едва 20%. Ди'Арън Фокс бе най-резултатен за гостите с 21 точки, 5 борби и 4 асистенции. Кайлър Мъри завърши с 15 точки, 8 борби и 3 асистенции, а Домантас Сабонис направи дабъл-дабъл от 14 точки, 12 борби и 5 асистенции.

Домакините пък отново бяха без голямата си звезда Джоел Ембийд, но това този път по нищо не си пролича. Диригенстката палка в този мач бе в ръцете на Тобиас Харис, който наниза рекордните за сезона 37 точки, а освен това направи 7 борби и 3 асистенции. Тайрийз Макси добави 21 точки, 3 борби и 4 асистенции, а Никола Батум завърши с 14 точки, 6 борби и 3 асистенции.

В началото и двата тима започнаха по-сковано с поредица от грешки и под двата коша. След първите 4 минути Сакраменто имаше крехка преднина от 7:6 точки. В един момент Сакраменто имаше 7 пропуска от 8 стрелби, което позволи на "сиксърс" да дръпнат с 14:8.

Майк Браун направи някои промени в състава си и това определено промени динамиката в играта на тима му, а силно включване направиха Трей Лайлс и Малик Монк. Възходът на гостите обаче бе кратък и първата четвърт завърши с преднина от осем точки за домакините - 29:21.

В началото на втората четвърт на паркета излезе и Везенков. Секунди след появяването си в игра той стреля за тройка, но пропусна. Вторият му опит за стрелба пък бе блокиран от Бамба, а след това не успя и при третия си опит отблизо, когато бе притиснат от часовника.

Сакраменто като цяло продължаваше да изпитва трудности с организирането на атаките си и Филаделфия се възползва, за да продължи да трупа методично преднината си, която набъбна до 40:24. Междувременно Везенков отново седна на пейката.

Чак в средата на втората четвърт Домантас Сабонис отбеляза първите си две точки в мача със забивка, за да намали изоставането на тима си на 33:46.

"Кралете" обаче влязоха в нова серия от пропуски, особено от тройката, и Фили продължи безпощадно да трупа преднина, която мина 20 точки при 58:36. На полувремето пък резултатът бе 65:46 в полза на домакините.

Сакраменто показа признаци на леко съживяване в началото на третата част, но то отново бе твърде кратко. След две поредни успешни стрелби, гостите отново зациклиха в атака, а Филаделфия веднага се възползва и си върна преднината от над 20 точки за 74:52.

Резултатът продължи да се движи в този диапазон и в следващите минути, а гостите продължаваха да изпитват големи проблеми, особено със стрелбата за три точки, която бе едва 25%. Все пак Сакраменто спечели тази част и стопи изоставането си до 73:87 преди финалната четвърт.

И в четвъртата четвърт обаче нищо не с промени особено в играта на двата тима. "Сиксърс" продължаваше да диктува събитията на терена и да поддържа солидна преднина, която отново надвиши 20 точки при 98:77.

В заключителните пет минути Майк Браун призна поражението, извъждайки всичките си титуляри. Това пък даде шанс на Везенов да запише още минути в игра. Той отбеляза и първите си точки, след като се пребори под коша и вкара за 89:108.

В крайна сметка Филаделфия се поздрави с успеха със 112:93, като така сложи край на лошата си серия от три поредни загуби. Отборът вече има 24 победи и 13 поражения, като се намира на 3-ата позиция в Източната конференция. Сакраменто пък е с 23 победи и 15 поражения на 5-ото място във временното класиране на Запад.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация