Пореден изключително силен мач за Десподов

18:53
Пореден изключително силен мач за Десподов

Кирил Десподов продължава с отличните си изяви за ПАОК. Капитанът на българския национален отбор отбеляза два гола за победата с 5:1 при гостуването на Волос и неговият тим се откъсна на върха. Българинът започна като титуляр, след като получи почивка в мача за Купата на Гърция през седмицата.

Десподов откри резултата в 22-ата минута. Тогава топката стигна до него след дълго подаване, но бе в трудна позиция между двама защитници. Той обаче се ориентира отлично в ситуацията и завърши с много хубав удар. ПАОК доминираше и Брандон Томас удари греда. В самия край на първото полувреме гостите стигнаха до втори гол след атака започната с пробив на Десподов отдясно, а попадението реализира Томас Мург.

Българският национал реално сложи край на интригата в мача в 51-ата минута. Той получи топката малко пред наказателното поле и с прекрасен изстрел не остави шансове на вратаря. Волос върна едно попадение чрез Милош Делетич, а Десподов бе заменен в 68-ата минута от Живкович. Тайсон отбеляза четвърти гол за ПАОК в 71-ата минута, а малко преди края резервата Стефанос Цимас оформи крайното 1:5. 

Българинът, който бе избран за номер 1 на декември в гръцката Суперлига, вече има шест гола в първенството и шест асистенции. ПАОК е лидер в класирането, като е с три точки аванс пред Панатинайкос, но е изиграл мач повече.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация