Десподов: Обстановката в Гърция е доста по-емоционална, отколкото в България

16:52
Десподов: Обстановката в Гърция е доста по-емоционална, отколкото в България

Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов призна, че адаптацията му в гръцкия ПАОК върви чудесно. Според него обаче далеч нетолкова спокойна е обстановката при "лъвовете".

"Чувствам се отлично, започнах да навлизам добре в обстановката на отбора. Всеки един играч има нужда да се адаптира, нормално е, така беше и като бях в Австрия, и в Италия. Винаги се иска някакво време, някакви месеци да навлезеш в обстановката на отбора - нови футболисти, нов треньор, нови виждания, но мисля, че добре се включвам и добре се случват нещата при мен", заяви Десподов пред БНТ.

Един от факторите, които помагат на Десподов за плавната адаптация, са привържениците, чиято подкрепа към тима се усеща непрестанно.

"Мога да ги сравня единствено с феновете на ЦСКА, но тук е много по-голяма фенска маса. Когато се играе мач от гръцкото първенство, спокойно идват по 20 хиляди на мач, няма значение с кого играем. А когато има дерби, има по 30 хиляди, стадионът е пълен. Обстановката е доста по-емоционална, а феновете създават доста хубава атмосфера", сподели футболистът.

ПАОК се представя много добре в шампионата на Гърция, като е на само 2 точки зад лидера Олимпиакос. Той сподели, че се чувства по-спокойно да играе в Гърция.

"Аз мисля, че отборът е доста силен. Имаме изключително добър колектив в съблекалнията, треньорът ни е много голям тактик, има сериозни изисквания, но виждам, че нещата се получават. Имаме добри играчи и имаме реални шансове да се борим да станем шампиони тази година.

Чувствам се реално по-добре. Исках да изляза в чужбина. Истината е, че получих няколко добри оферти, което е много похвално за български играч. Три-четири оферти имах лятото, беше време да изляза навън. Направих правилния избор - харесва ми и отборът, и треньорът, и градът, и държавата. Определено се чувствам по-спокойно", обясни играчът на ПАОК.

"При мен винаги е имало носене на отговорност, аз бях и втори капитан на Лудогорец, когато Антон Недялков беше контузен. Винаги има отговорност, дори и да не носиш лентата. Определено винаги се очаква повече от мен, особено от две години и половина насам, откакто съм капитан на националния отбор. Да носиш капитанската лента на България е изключителна отговорност - на и извън терена. Вие знаете, че аз винаги говоря пред вас, никога не съм крил, дори и да е лош резултатът. Не може да се говори, само когато резултатът е добър.

"Надявам се да тръгнем в правилната посока, да не тръгнем пак в грешната. Ако гледаме резултатите през тази година - наистина не са добри. Да завършим последни в групата с 4 точки ... но е много жалко, че така се развиха нещата в последните секунди. Не го заслужавахме. То винаги се казва "ако", но ако се бяха развили по друг начин нещата, да не губим в три мача в последните секунди, можеше да имаме повече точки и да се говори, че сме тръгнали в правилната посока и че всичко е наред. 

Определено сега тези два мача - срещу Унгария и Сърбия, дават една позитивна насока, надявам се да е правилната и догодина да започнем вече да постигаме добри резултати и успехи. Аз съм в националния отбор от 8-9 години. Може би при господин Хубчев имахме възход и 3 победи в квалификациите, имаше позитивно настроение към нас, към отбора. След това вече не успяхме отново да се класираме, наистина започва да става по навик на хората, те не го приемат насериозно националния отбор според мен. Те го виждат като възможност да се шегуват с футболисти, да се присмиват, че не сме успели да бием Литва. То и за нас не е ок, ние никога няма да кажем: "Да, ок е да не биеш Литва". Разбира се - и ние всеки мач излизаме, за да победим. Определено в последно време много, много, много негативна е ситуацията в България около националния отбор.

Следя отборите и първенството, дано и тази година да е интересно, да има конкуренция до края, да има хубави мачове и конкуренция до края, защото това нещо прави по-силно и първенството, когато има конкуренция до края. Аз го казах и когато направих трансфера, според мен Лудогорец ще бъде шампион", заяви Кирил Десподов относно българския шампионат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация