Арис спечели дербито на Солун

10:33
Арис спечели дербито на Солун

Тимът на Арис спечели с 2:1 срещу ПАОК с Кирил Десподов в дербито на Солун в мач от 17-ия кръг на местната Суперлига. И трите попадения в двубоя паднаха след почивката, като домакините успяха набързо да вземат преднина с попадения на Мохамед Сюлейманов (46’) и Кике Саверио (59’), а Абдул Рахман Баба (75’) намали изоставането на “черно-белите”.

Срещата започна с игрово превъзходство на отбора на Кирил Десподов, като той и неговите съотборници владееха инициативата през първата част. Домакините от своя страна по-скоро търсеха свободните пространства и искаха да “наранят” своя противник основно с бързи контраатаки. Футболистите на Арис излязоха пределно мобилизирани след почивката и изиграха много силно второ полувреме, надделявайки над своя противник. Ключов се оказа в това отношение и ранния гол на Сюлейманов в началото на втората част, който коренно промени психологията на сблъсъка. Още преди да е изтекъл час игра те нанесоха втори удар чрез Саверио и сякаш до голяма степен сложиха точка на спора. Десподов и съотборниците му стигнаха до намаляване на изоставането в 75-ата минута чрез Абдул Рахман Баба, а само няколко минути по-късно българският национал бе заменен.

Това бе трета загуба от началото на сезона за ПАОК, който се намира на трето място в класирането, но с равни точки с втория АЕК и само на две от водача Панатинайкос.

Малко по-рано днес пък друг българин в местни шампионат - Илиан Илиев и неговият Кифисиас завършиха наравно 1:1 като гост на Пансерайкос. Илиев остана на терена до 78-ата минута, когато бе заменен. За Кифисия това бе добър резултат на фона на двете поредни поражения с общо девет попадения в изминалите два двубоя. Тимът продължава да е на последното място в подреждането.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация