Браун: Играчите ни от пейката не бяха на ниво

15:03
Браун: Играчите ни от пейката не бяха на ниво

Старши треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун не остана доволен от цялостното представяне на играчите, които влязоха от резервната скамейка при поражението от Индиана Пейсърс със 121:126 тази сутрин. Сред тях беше и българският национал Александър Везенков, който за само 11 минути игрово време реализира 7 точки. Без да конкретизира върху индивидуалностите, Браун обобщи на пресконференцията след двубоя, че е притеснен от играта на състезателите, които влязоха на паркета след титулярите.

“В нападение не получихме достатъчно помощ от играчите от пейката ни. Реалността е такава, че вкарахме 121 точки при 52% стрелба от игра и 40% от тройката. Някой би си помислил, че това би било достатъчно да победиш, особено като получиш 32 наказателни удара. Играчите ни от пейката не бяха на ниво, но въпреки това ние вкарахме достатъчно и имахме възможност да отбележим още повече от наказателната линия, защото стреляхме 58% от тази зона. Изпуснахме 14 фала, което е твърде много. В защита позволихме да ни вкарат 126 точки при 55% стрелба от игра. Леко съм притеснен, че играчите ни от пейката не вкарваха, но съм по-притеснен от това, че пейката и титулярите ни не се представиха на нужното ниво в защита, което щеше да ни донесе победата”, заяви Браун.

Единствено Малик Монк и Везенков записаха точки в мача от скамейката, като гардът наниза 9 точки, като също така бе едва 1/6 от наказателната линия. Трей Лайлс, Алекс Лен и Кион Елис не успяха да се разпишат в срещата, въпреки че първият прекара цели 19 минути на паркета.

Това бе четвъртата поредна загуба на “кралете”, които продължават да губят позиции в силно изравнената Западна конференция. Сакраменто изпадна от водещата шестица в таблицата и вече заема седмото място с баланс от 23 победи и 18 загуби.

Следващият мач на Везенков и компания е чак във вторник сутрин срещу Атланта Хоукс от 5:00 часа българско време в Калифорния.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация