Кейн определи Байерн като един от трите фаворита за спечелването на ШЛ

18:02
Кейн определи Байерн като един от трите фаворита за спечелването на ШЛ

Английският нападател на Байерн Мюнхен Хари Кейн смята, че неговият клуб е един от "трите фаворита за спечелването на Шампионската лига". Капитанът на Англия направи впечатляващ старт в Бундеслигата и има 22 гола в 16 мача, но тимът му е втори в първенството, изоставайки на 4 точки и с мач по-малко от Байер (Леверкузен). Баварците обаче преминаха безпроблемно групата си в Шампионската лига, очаквайки италианския Лацио на осминафинал. 

"Мисля, че Байерн е един от трите най-големи фаворита за спечелването на Шампионската лига. Ако видите как се развива турнира в последните години, невинаги най-добрият отбор печели. Крайният успех зависи от много фактори. Имам чувството, че винаги трябва да се бориш в Шампионската лига. Дори повече от това да играеш футбол по правилен начин. Но се надявам, че и с движение на топката, и с битка, ще успеем да се справим с Лацио", заяви Кейн в интервю пред списание "Кикер", което излезе днес. 

"Трудно е да се прави прогноза за краен успех, защото почти всички солидни отбори минават към елиминациите. Но дори и да не изглежда като особено опасен, всеки отбор там може да ти направи проблеми и да те изхвърли. Никой не стига случайно до втората фаза на Шампионската лига". 

Пристигналият от Тотнъм нападател вярва, че "един гладен за успехи“ Байерн може да преодолее Байер (Леверкузен) и да спечели 12-а поредна титла в Бундеслигата, още повече това ще бъде и първи голям трофей в кариерата му. 

"Трябва да покажем глад в предстоящите мачове, особено в края на сезона, но също така и през март и април, когато предстоят важните мачове", каза още Кейн. 

Нападателят вече отбеляза 22 гола в 16 мача в Бундеслигата и се стреми да подобри рекорда на Роберт Левандовски от 41 гола от 34 мача, поставен през сезон 2020/21. 

"Който и да е поставял рекорди преди да дойдете в клуба, е станал част от историята. Разбира се, че е нормално да се опитваме да дадем най-доброто от себе си, да поставяме свои собствени рекорди и след това да ги подобряваме, каза още англичанинът. "Това беше добро начало за мен. И се надявам, че когато стигнем март или април, ще бъда малко по-близо до неговите рекорди". 

Също така той потвърди и нещо, което винаги е твърдял, макар доста хора да го приемат за странно. Той смята да се премести в САЩ и да играе американски футбол след края на кариерата си и да започне като кикър в НФЛ. "Често си мисля за НФЛ, гледам техни мачове и мисля, че мога да продължа там, потвърди още англичанинът, който през юли ще навърши 31 години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация