Наполи с незаслужен успех срещу Салернитана

19:07
Наполи с незаслужен успех срещу Салернитана

Италианският шампион Наполи осъществи обрат за драматична победа с 2:1 като домакин на Салернитана в двубоя помежду им от 20-ия кръг на Серия "А". Така “партенопеите” прекъснаха негативната си поредица от четири срещи без успех във всички турнири.

След разочароващите резултати на Наполи напоследък част от феновете на тима издигнаха следния транспарант по адрес на играчите: “Тези, които не са готови за това, трябва да ни посрещнат с достойнство. Искаме само тези, които имат гордост, амбиция и уважение към града!”

Изненадващо гостите бяха тези, които поведоха в резултата в 29-ата минута след невероятен шут на ветерана Антонио Кандрева от голяма дистанция. Точно преди почивката неаполитанците получиха правото да изпълнят дузпа след преглед с ВАР, който показа нарушение на капитана на “граната” Федерико Фасио срещу Джовани Симеоне. Матео Политано не сгреши от бялата точка и така възстанови равенството. През втората част домакините бяха тези, които настървено търсеха победния гол и стигнаха до него чак в последните секунди на добавеното време. Тогава Амир Рахмани беше най-съобразителен при центриране от фал и със своя удар донесе успеха на тима си.

С този успех Наполи се изкачи на шестата позиция в класирането с актив от 31 точки. Салернитана пък остава на дъното със само 12 спечелени пункта, след като за пореден път изпусна точка в заключителните минути на двубоя, както беше в мачовете с Милан (2:2) и Ювентус (1:2).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация