Юве положи къртовски труд, за да се добере до успеха срещу Салернитана

21:19
Юве положи къртовски труд, за да се добере до успеха срещу Салернитана

Отборът на Ювентус постигна драматичен обрат, с който записа успех с 2:1 при визитата си на Салернитана от 19-ия кръг на Серия "А". Домакините поведоха с гол на Джулио Маджоре в 39-ата минута, но в 53-тата именно той беше изгонен от игра. С човек повече на терена “бианконерите” спечелиха двубоя след попадения на резервата Самуел Айлинг Джуниър и на Душан Влахович в началото на добавеното време. Тази измъчена победа е в пълен контраст с погрома с 6:1, който “Старата госпожа” нанесе срещу този съперник за Купата на Италия само три дни по-рано.

Масимилиано Алегри е предприел цели 8 промени в стартовия си състав. Войчех Шчесни се завръща на вратата, а в защита новото име е Бремер. Халфовата линия е обновена с наличието на Тимъти Уеа, Уестън Макенни, Ханс Николуси Кавилия и Филип Костич. Двамата нападатели този път са Душан Влахович и Кенан Йълдъз. Домакините също са подредени в 3-5-2 с Лум Чауна и Сими Нванкво в атака.

Първият удар в мача отиде на сметката на “граната”, след като Шчесни улови волето на Жуниор Самбия в третата минута. След това двубоят навлезе в спокойно темпо, при което липсваха голови положения пред двете врати. От това се възползваха домакините, които изчакаха подходящия момент, за да поведат в резултата. Това се случи в 39-ата минута, когато Маджоре се разписа с хубав шут от границата на наказателното поле. От друга страна, "бианконерите" се оттеглиха на почивката без точен удар.

Гостите обаче започнаха втората част по-настървено, като в 49-ата минута Уестън Маккени стреля с глава от чудесна позиция, но топката мина покрай вратата. В 53-тата минута "морските кончета" останаха с човек по-малко на терена, тъй като Маджоре си изкара втори жълт картон за нарушение срещу Адриен Рабио. От последвалия пряк свободен удар Николуси Кавилия прати топката високо над вратата. Малко след това Йълдъз също се отчете с пропуск. Последваха неточен изстрел на Влахович и спасен удар на резервата Аркадиуш Милик. 

В 65-ата минута обаче торинци стигнаха до изравнително попадение. Тогава Уеа пусна пас в наказателното поле, а Влахович се размина с топката, но тя достигна до Айлинг-Джуниър, който с мощен шут я прати в противниковата мрежа. В следващите минути домакините безуспешно се опитаха да си върнат аванса. В 66-ата Шчесни спаси далечен удар на Домагой Брадарич, а в 70-ата Сими стреля неточно след центриране на Антонио Кандрева.

Този щурм на “граната” се оказа краткотраен и така настъпи заключителен натиск на “Старата госпожа”, който доведе до несполучливи удари на Айлинг-Джуниър и Милик. Въпреки това гостите успяха да стигнат до победен гол, който дойде в първата минута на добавеното време. Тогава капитанът Данило центрира в наказателното поле, където Влахович се извиси и с удар с глава донесе изстраданата победа на своя тим.

Така вторият в класирането Ювентус събра 46 точки и запази дистанцията си от два пункта спрямо лидера Интер. Салернитана пък остана на дъното с едва 12 точки на сметката си.

САЛЕРНИТАНА - ЮВЕНТУС 1:2

1:0 Маджоре 39'
1:1 Айлинг-Джуниър 65'
1:2 Влахович 90'+1

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация