Срамно поражение за шампиона на Италия

18:27
Срамно поражение за шампиона на Италия

Италианският шампион Наполи претърпя поредно голямо разочарование през този сезон, след като допусна тежка загуба с 0:3 при гостуването си на Торино от 19-ия кръг на Серия "А". Така “партенопеите” допуснаха трета загуба в последните си четири мача във всички турнири, като нямат нито една победа през този период. От друга страна, “биковете” спечелиха за първи път от 16 мача срещу този опонент, от когото имаха пет поредни загуби преди днешния двубой.

Първата част протече без много голови положения пред двете страни и така се стигна до 43-тата минута, когато Антонио Санабрия откри резултата след центриране от фал. На почивката новото попълнение Паскуале Мацоки замени Пьотър Жиелински за своя дебют за неаполитанците, но беше изгонен още в 50-ата минута с директен червен картон заради изключително грубо нарушение срещу Валентино Лазаро.

“Биковете” веднага се възползваха от численото си превъзходство, защото само две минути по-късно Никола Влашич удвои тяхната преднина с удар от границата на наказателното поле. В 64-тата минута Санабрия се размина с втория си гол в мача, тъй като при неговия шут топката срещна близката греда, след което с мъка Пиерлуиджи Голини не позволи на Дуван Сапата да се разпише от добавка. Въпреки това само две минути след това “граната” стигнаха до трето попадение, след като Алесандро Буонджорно беше точен с глава при центриране от корнер. В 78-ата минута имаше разглеждане с ВАР за потенциална дузпа за игра с ръка на Рикардо Родригес, но до такава не се стигна и гостите не получиха възможност да отбележат поне почетен гол.

Така Торино събра 27 пункта в актива си и се придвижи на десетата позиция в класирането само на точка от Наполи, който се свлече на деветото място.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация