Дузпа реши спора между Челси и Фулъм

16:39
Дузпа реши спора между Челси и Фулъм

Челси записа трета поредна победа във Висшата лига, след като надделя с 1:0 в лондонското дерби с Фулъм. Единственото попадение в мача реализира Коул Палмър от дузпа в добавеното време на първото полувреме. Дузпата бе отсъдена за нарушение срещу Рахийм Стърлинг.

Отборът на Маурисио Почетино имаше предимство почти през целия мач, но пропусна възможностите си, а Конър Галахър удари греда през втората част. След този успех Челси се изравни изкачи на осмо място, като се изравни по точки с Брайтън и Манчестър Юнайтед, които са изиграли мач по-малко.

Отборът на Почетино имаше контрол върху случващото се на терена от началото и постепенно увеличаваше натиска. След десетата минута атаките на домакините се редяха една след друга, но до точен удар не се стигаше. Удар на Енцо Фернандес бе блокиран, а изстрел на Конър Галахър от границата на наказателното поле мина над вратата.

В 21-ата минута Броя получи добра възможност след центриране на Фернандес, но ударът му с глава прати топката покрай вратата. Към средата на първата част Фулъм започна по-добре да се справя с натиска на съперника. Гостите стигнаха и до великолепна възможност да поведат в 27-ата минута. Хари Уилсън бе намерен на далечната греда с ниско центриране от Робинсън. Бившият играч на Ливърпул стреля във вратаря Петрович и той успя да отрази.

Мало Густо извърши много грубо нарушение срещу Вилиан в 38-ата минута. Съдията прецени, че санкцията трябва да е жълт картон. Останал с 11 играчи, Челси стигна до гол в самия край на първото полувреме. Стърлинг преодоля Диоп и падна в наказателното поле след съприкосновение с бранителя на съперника, който се хвърли на шпагат. Реферът посочи бялата точка, а Коул Палмър прати топката в мрежата.

Фулъм опита да играе малко по-агресивно след почивката и бе по-активен, но това даде и повече възможности на съперника. Броя пропиля една възможност, след като получи топката в наказателното поле, но се забави с удара. Палмър пък прати топката над вратата с изстрел от границата на наказателното поле. В 53-ата минута Стърлинг удари греда с удар с глава, но английският национал бе в засада при центрирането към него. Малко по-късно друга добра атака на Челси не завърши с удар.

Тимът на Почетино продължаваше да доминира, но не се справяше добре при завършване на атаките. Поредното добро нападение приключи с неточен удар на Колуил. Крехката преднина обаче запазваше надеждите на гостите и в 73-ата минута те бяха близо до изравняване. Перейра напредна и намери Раул Хименес. Неговият удар обаче бе слаб и Петрович се справи.

За последната част на двубоя на терена се появи Бен Чиуел. Бранителят бе посрещнат с бурни аплодисменти от трибуните при завръщането си. Той влезе в игра за първи път от 27 септември. В 83-ата минута Челси можеше да сложи край на интригата, но удар на Галахър срещна гредата. Тимът на Марко Силва получи добра възможност малко по-късно, след като бе отсъден фал на границата на наказателното поле. Вилиан стреля над вратата.

ЧЕЛСИ - ФУЛЪМ 1:0

1:0 - Палмър 45'+4

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация