Челси плаща 130 милиона за Осимен, Наполи няма право да откаже

07:33
Челси плаща 130 милиона за Осимен, Наполи няма право да откаже

Челси е готов да плати клаузата за откупуване в договора на нападателя на Наполи Виктор Осимен, твърди "Ил Матино". Нигерийският национал наскоро подписа нова сделка с италианския шампион, която включва клауза за откупуване около 130 милиона евро. На "Стамфорд Бридж" не се свенят да плащат подобни суми и може да го сторят и за привличането на голмайстора на Серия "А" за миналия сезон.


Евентуална сделка между Челси и Наполи за Осимен едва ли ще се случи през януари. По-скоро собственикът на лондончани Тод Боели ще изчака до лятото, когато ще направи генерална оценка на сезона и ще прецени какви инвестиции са нужни за подсилване на състава и в кои зони.


През миналия сезон Осимен отбеляза 31 гола в 39 мача за Наполи и стана най-добър голмайстор в Италия, като помогна и на неаполитанцита да завоюват титлата. От началото на тази кампания 25-годишният нигериец продължава да се представя на ниво, макар показателите му да са малко по-скромни - 8 гола и 3 асистенции в 18 мача.


Осимен бе привлечен в Наполи през 2020 година от френския Лил. Тогава италианците платиха 75 милиона за правата му, но сега на "Диего Марадона" се надяват да го продадат на сериозна печалба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация