Григор: Обичам честните битки

10:27
Григор: Обичам честните битки

Григор Димитров е доволен от представянето си срещу Даниел Алтмайер във втория кръг на турнира в Бризбейн от сериите АТП 250 с награден фонд с награден фонд 661 585 долара.

"Беше хубав мач. Движех се много добре по корта в началото и бях агресивен, когато се налагаше. Държах топката, където трябва. Щастлив съм. Това е един от любимите ми кортове и винаги е удоволствие за мен да играя пред тази публика. Тук се чувствам като у дома си и това е така всеки път, когато съм в Австралия. Благодаря ви, че останахте, за да ме гледате”, обърна се той към зрителите по трибуните, които му отговориха с топли аплодисменти.

“В следващия кръг публиката ще бъде за австралиеца, но аз обичам честните битки. Надявам се, че ще играем добър тенис и вие ще се насладите. Играят двама човека на корта, за съжаление единият си тръгва победен, но това е животът. Аз се опитвам да играя най-добрия си тенис. Колкото повече мачове спечелиш рано, това ти дава допълнително спокойствие. Ако правиш правилните неща, резултатите идват или сега, или малко по-късно. Аз се опитвам да дам 100% от себе си всеки ден", коментира Димитров веднага след успеха.

При победи и на четвъртфинала Димитров, който има титла в Бризбейн и два финала, може да си осигури вълнуващ сблъсък на полуфиналите с испанската легенда Рафаел Надал, но испанецът преди това трябва да спечели срещу австралиеца Джейсън Къблър и евентуално още един представител на домакините - Джордан Томпсън.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация