Григор: Започваме годината подобаващо

13:52
Григор: Започваме годината подобаващо

Първата ракета на България Григор Димитров започна по отличен начин 2024 година. Хасковлията обърна бившия №1 в света Анди Мъри на старта на турнира в Бризбейн (Австралия), за да спечели в крайното 4:6, 5:7, 6:2.

След двубоя, в своето телевизионно интервю, Гришо заяви, че Мъри определено не е лесен противник. За двамата това беше втора среща на кортовете в Бризбън, десет години, след като британецът спечели на финала в два сета.

„Определено Анди не е лесен противник. Видяхме се няколко пъти през седмицата, посмяхме се, защото играхме един срещу друг тук преди десет години. Хубаво е, че отново сме в Бризбън, благодаря ви, че бяхте по трибуните. Започваме годината подобаващо“, каза българинът.

Той също така беше помолен да коментира силния си край на миналия сезон и как това се е отразило на подготовката му за новата кампания.

„Най-важното е, че останах здрав. Това ми позволи да имам добро постоянство всяка седмица. В края на миналата година давах всичко от себе си и исках да продължа така, но това не е много лесно. С такъв финал на годината се поставяш под сериозно напрежение да започнеш добре следващата. Излизайки на корта почувствах малко ръжда, ако трябва да съм честен, но продължих да се боря, да търся моите удари, да намеря играта си и повярвах в моята подготовка. Това, което съм направил е вече зад мен, искам да се наслаждавам на това, което ми предстои“, обясни Григор.

За финала той и репортерът се пошегуваха за множеството сменени ракети в хода на днешния мач от страна на българина.

„По едно време започнаха да ми свършват ракетите и се радвам, че не играем три от пет сета. Когато условията са толкова влажни се вижда, че кордажът е уязвим, но трябва да се справим с всички ситуации. Надявам се, че само тази седмица ще е така и този проблем няма да продължи и в Мелбърн. Но предполагам, че ще поръчам още ракети, за всеки случай“, завърши Григор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация